Σαμαράς από Καλαμάτα: Είναι πραγματική τραγωδία, να δοθούν το ταχύτερο αποζημιώσεις

«Είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσουμε τη μεγάλη καταστροφή» είπε ο πρώην πρωθυπουργός

Σαμαράς από Καλαμάτα: Είναι πραγματική τραγωδία, να δοθούν το ταχύτερο αποζημιώσεις

Για «πραγματική τραγωδία» έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος περιόδευσε σε γειτονιές της Καλαμάτας που χτυπήθηκαν από τη θεομηνία.

Ο πρώην πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά και την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, επισκέφθηκε το βράδυ πολλές γειτονιές και σπίτια στην πόλη της Καλαμάτας που δοκιμάστηκαν από την φονική κακοκαιρία και συνομίλησε με κατοίκους που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους από τις λάσπες και να περισώσουν ότι μπορούσαν από τις περιουσίες τους.

«Είναι πραγματική τραγωδία. Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές. Μιλάμε για ανθρώπινες τραγωδίες. Πρέπει να δει κανείς τι χρειάζεται να γίνει πρώτον για να μην ξανασυμβεί, άρα να υπάρχουν αγωγοί για τα όμβρια ύδατα. Πρέπει να γίνουν από τους δήμους από τους κατάλληλους φορείς» τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε να δοθούν το ταχύτερο αποζημιώσεις στους πληγέντες.

«Οι αποζημιώσεις αυτές μπορούν να έρθουν από τα ταμεία του κράτους, κι αν δεν έχουν υπάρχει η Ευρώπη. Εγώ από το πρωί έχω επικοινωνήσει με ευρωβουλευτές να κάνουν κι έκαναν παρέμβαση στην Ευρώπη, για να πάρουν ο�� άνθρωποι αποζημιώσεις. Να μην χαθεί η εμπιστοσύνη τους να ξαναφτιάξουν το μαγαζάκι τους, την οικοσκευή τους. Από εκεί και πέρα, εδώ στη Μεσσηνία κι ιδιαίτερα στην Καλαμάτα έχουμε περάσει πάρα πολλά και σήμερα και παλιότερα, έχουμε περάσει και πιο δύσκολα, είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσουμε τη μεγάλη καταστροφή. Πρέπει να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι σήμερα κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την Καλαμάτα και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας που επλήγησαν από την θεομηνία.

Δείτε ακόμη:

Αγωνιά ο Σαμαράς – Πάει άρον άρον στην Καλαμάτα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top