Κατρούγκαλος: Θα στείλω επιστολή στους συνταξιούχους που θα εξηγώ το νέο σύστημα υπολογισμού

Παραδέχθηκε μειώσεις στις επικουρικές που έχουν φτάσει το 40%!

Την πρόθεσή να στείλει επιστολή στους συνταξιούχους με την οποία θα τους ενημερώνει για τις μειώσεις που έγιναν στις συντάξεις τους και θα τους εξηγεί τη λογική του νέου συστήματος επανυπολογισμού των συντάξεων τους ανακοίνωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για σπέκουλα και προπαγάνδα σχετικά με τα περί νέων περικοπών στις συντάξεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι εφόσον ήδη έχουν γίνει μειώσεις, δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις είτε κύριες, είτε επικουρικές.
Παράλληλα, υπογράμμισε για ακόμη μία φορά πως οι κύριες συντάξεις δεν θα μειωθούν και πως οι επικουρικές μειώνονται αν το άθροισμά τους με την κύρια σύνταξη ξεπερνά τα 1.300 ευρώ.
Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι υπήρξαν μειώσεις σε επικουρικές που έφθασαν και το -40%, ενώ εξήγησε ότι με το νέο σύστημα υπολογισμού η ισορροπία εισφορών παροχών θα εξασφαλίσει κοινωνική δικαιοσύνη. Στη συνέχεια, τόνισε ότι θα υπάρξει όριο να μην ξεπερνούν το 10% οι αναδρομικές κρατήσεις, ενώ όπως είπε η έκπτωση για την εξαγορά πλασματικών αντί του 15% θα είναι 2% κατά έτος.
Όσον αφορά τις οφειλές στα ταμεία, σημείωσε ότι στόχος είναι να παγώσουν οι οφειλές και να ρυθμιστούν με κάποιον τρόπο, υπό την προϋπόθεση όμως ότι καταβάλλονται κανονικά οι εισφορές.
Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε και στους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια, τονίζοντας πως αν υπάρξουν άνεργοι «η πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους».
Όσον αφορά τα εργασιακά, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές όσον αφορά τις ομαδικές απολύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις και το λοκ άουτ και πως έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top