Αναγνωστοπούλου: Τα παιδιά των μεταναστών θα ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας

Προανήγγειλε προσλήψεις από τον Σεπτέμβριο του 2017

«Είμαστε υποχρεωμένοι, απέναντι σε αυτό που λέμε Αριστερά, να εντάξουμε τα παιδιά των μεταναστών που θα μείνουν στην Ελλάδα, ομαλά στο εκπαιδευτικό σύστημα» ξεκαθάρισε μιλώντας στο left.gr η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Η απάντηση μιας κυβέρνησης της Αριστεράς στα κλειστά σύνορα είναι η ίση αντιμετώπιση των παιδιών των μεταναστών, όπως όλων των παιδιών του κόσμου και της Ευρώπης. Από τη στιγμή που θα μείνουν κάποια από αυτά στην Ελλάδα, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, απέναντι σε αυτό που λέμε Αριστερά, να τα εντάξουμε ομαλά στο εκπαιδευτικό σύστημα. Να τους δώσουμε ελπίδα και να μας δώσουν ελπίδα» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας.

Η ίδια, υπογράμμισε πως όλα θα είναι έτοιμα για την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ προανήγγειλε προσλήψεις μόνιμων καθηγητών από τον Σεπτέμβριο του 2017: «Ο κ. Φίλης έχει ήδη δεσμεύσει τα χρήματα για τις προσλήψεις αναπληρωτών που χρειάζονται για αυτήν τη σχολική χρονιά. Έχει πει, όμως, και κάτι επιπλέον ο υπουργός. Στην επόμενη τριετία, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο του 2017, θα γίνει μόνιμη πρόσληψη όσων χρειάζονται για τη δημόσια εκπαίδευση. Εμείς, ως Αριστερά, αυτό που γίνεται με τους αναπληρωτές, πάντα το καταγγέλλ��με. Είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε αυτό το ζήτημα».

Όσον αφορά την ιδιωτική εκπαίδευση και τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που είχαν ως αποτέλεσμα σφοδρή αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ιδιαίτερα σε σχέση με το άρθρο 28, σημείωσε:«Το άρθρο 28 της ιδιωτικής εκπαίδευσης αποτελεί τομή. Αποτελεί τομή γιατί μια κυβέρνηση, με κύριο κορμό την Αριστερά, βάζει φρένο σε μια απολύτως νεοφιλελεύθερη αντίληψη η οποία προσπαθούσε να μετατρέψει την εκπαίδευση σε εμπόρευμα. Από το 2011 ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, να μετατραπούν οι μαθητές σε «πελάτες» και οι καθηγητές σε «γκαρσόνια των πελατών». Το νομοσχέδιο σταματάει την «αντιμεταρρύθμιση» στην παιδεία. Η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό. Επομένως, οι εκπαιδευτικοί είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό φορέα, είναι λειτουργοί και πρέπει να προστατεύονται με ενιαίο θεσμικό πλαίσιο από το κράτος και να μην είναι όμηροι στα χέρια του κάθε ιδιοκτήτη. Δεν είναι τυχαίο ότι το άρθρο 28 για την ιδιωτική εκπαίδευση το ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ψήφισαν παρών η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, και κατά ψήφησαν η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή. Δεν περιποιεί τιμή αυτό για τη ΝΔ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top