ΝΔ:Δεν αποδεχόμαστε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες -ΣΚΛΗΡΗ απάντηση από Παππά

Νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

​«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να αναγνωρίσει, ούτε να νομιμοποιήσει, ούτε να αποδεχθεί έναν διαγωνισμό στον οποίο δεν εμπλέκεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την παρουσίαση του πληροφοριακού συστήματος υποβολής προσφορών στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η Ν.Δ. κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «χτίζει “γέφυρες διαπλοκής” με τους παλαιούς και νέους καναλάρχες» και πως δεν ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας αλλά επιχειρεί τη χειραγώγηση των Μέσων Ενημέρωσης.

«Είναι τέτοια η αγωνία του κ. Παππά που δεν περιμένει καν την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)», προσθέτει η Ν.Δ., κατηγορώντας την κυβέρνηση για «πρωτοφανές σχέδιο ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης».

Επιπλέον, σημειώνει ότι «η λογική του “όποιος δώσει τα περισσότερα θα πάρει άδεια”, χωρίς να αξιολογούνται τα πραγματικά κίνητρα της συμμετοχής των υποψηφίων και η τεχνογνωσία τους, οδηγεί σε έξαρση της διαπλοκής».

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο περιορισμός των τηλεοπτικών αδειών δημιουργεί συνθήκες ολιγοπωλίου, στρεβλώνοντας τον ανταγωνισμό χωρίς να διασφαλίζεται η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο περιορισμός των αδειών οικοδομεί επίσης «μια ολιγαρχία στα Μέσα Ενημέρωσης, περιορίζοντας την πολυφωνία και τον πλουραλισμό των απόψεων και στρέφεται ουσιαστικά κατά της ίδιας της Δημοκρατίας».

Μάλιστα, με αφορμή τo μήνυμα του Πάνου Καμμένου στο twittter πως «Με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι...», η ΝΔ σχολιάζει πως «προκαλεί εντύπωση η σιωπή των Τσίπρα, Παππά και Γεροβασίλη στις δημόσιες καταγγελίες του κυβερνητικού εταίρου κ. Καμμένου.

Παππάς: Η Ν.Δ. θέλει να γυρίσουμε στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε εφαρμογή των νόμων και του Συντάγματος

Απαντώντας στα σχόλια της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανταπέδωσε τα πυρά, επαναλαμβάνοντας ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πραγματοποιείται σε εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων και του Συντάγματος.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Παππά, η οποία αναρτήθηκε και στο twitter:

«Για ακόμα μία φορά, η Ν.Δ. λειτουργεί -με μικρή χρονοκαθυστέρηση- ως εκπρόσωπος όσων ιδιοκτητών καναλιών δεν επιθυμούν να γίνει ο διαγωνισμός. Ταυτίζεται μονότονα με το καθεστώς ανομίας ,το οποίο η ίδια έχτισε. Θέλει να γυρίσουμε στην εποχή που η χρήση των συχνοτήτων γινόταν χωρίς άδεια, παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Στο καθεστώς της διαπλοκής με δανεικά κι αγύριστα. Την ενημερώνουμε, εκ νέου, ότι το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες των καναλιών, διότι έκρινε πως: “συντρέχουν εν προκειμένω -κατά τα βασίμως προβαλλόμενα από τη Διοίκηση- επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την ταχεία ολοκλήρωση της επίμαχης διαγωνιστικής διαδικασίας”. Σε εφαρμογή, λοιπόν, των ψηφισμένων νόμων του κράτους και του Συντάγματος ο διαγωνισμός υλοποιείται. Δεν έχει καν ανάγκη από τη νομιμοποίηση της Ν.Δ., διότι υπερψηφίστηκε ακόμα και από κόμματα της αντιπολίτευσης. Η Ν.Δ. έμεινε να κλαίει με μαύρο δάκρυ γιατί δεν κατάφερε να τον ακυρώσει μέσω της παράλυσης του ΕΣΡ.Είναι καθαρό σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα. Η Ν.Δ. είναι η πολιτική δύναμη που επιθυμεί να κρατήσει την Ελλάδα σε ένα καθεστώς όπου οι ισχυροί μονίμως ευνοούνται και οι αδύναμοι υφίστανται τις συνέπειες των ακραίων νεοφιλελεύθερων εμμονών της. Η Ν.Δ. είναι σύμφυτο της διαπλοκής και της χρεοκοπίας. Την αφήνουμε να νοσταλγεί το παρελθόν της ασυδοσίας».
Δείτε επίσης:

Πρόβα τζενεράλε για τις τηλεοπτικές άδειες: Θα γίνει προσομοίωση της διαδικασίας σήμερα

Καμμένος:Με μαύρα λεφτά στα σάιτ o Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top