Συνάντηση Τσίπρα-Γκράντι-« Η Ελλάδα πρέπει να οργανωθεί διότι έρχεται χειμώνας»

Η προσφυγική κρίση στο επίκεντρο της κουβέντας τους

​Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι.

Οι δύο άντρες συζήτησαν το πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, στην συνάντηση τους υπογραμμίστηκε η ανάγκη για αύξηση του αριθμού μετεγκαταστάσεων προσφύγων από την Ελλάδα και επανεγκαταστάσεων από τ��ν Τουρκία, ενώ συζητήθηκε ο ρόλος της Ελλάδας στην ανάδειξη του προσφυγικού, στο πλαίσιο και της διάσκεψης που διοργανώνει ο ΓΓ του ΟΗΕ για το Προσφυγικό.

Ο Πρωθυπουργός δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, για τον ανθρωπισμό και την αποτελεσματικότητα με την οποία διαχειρίζεται η Ελλάδα την προσφυγική κρίση, μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αυξανόμενες τάσεις εχθρότητας και προκατάληψης απέναντι στους πρόσφυγες.

Ο κ.Τσίπρας επεσήμανε τον ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας, υπογραμμίζοντας πως «παρά τις δυσκολίες, καταφέραμε να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως το σημαντικότερο είναι να βρεθεί μία μόνιμη λύση στη Συρία, αν και όπως τόνισε, «οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι τόσο αισιόδοξες».

Από την πλευρά του, ο Φίλιπο Γκράντι ευχαρίστησε την Ελλάδα για το παράδειγμα που δίνει: «Τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ άσχημα εδώ, αλλά αυτό δεν συνέβη. Και πιστεύω ότι θα πρέπει να είστε πολύ περήφανοι για αυτό. Η διακυβέρνησή σας έπαιξε ρόλο σε αυτό και πιστεύω ότι αυτό δείχνει, επίσης, τι μπορεί να κάνει η αλληλεγγύη της Νότιας Ευρώπης και, σαν Ιταλός που είμαι, μπορώ να μοιραστώ λίγο αυτή την υπερηφάνεια, γιατί πιστεύω ότι το ίδιο γίνεται και στη χώρα μου».

Ο Ύπατος Αρμοστής παραδέχτηκε πως παραμένουν προβλήματα και προκλήσεις, τονίζοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη οργάνωση. «Είναι περίπλοκο, αλλά έχω την πεποίθηση ότι τα πράγματα βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, ώστε να μπορούμε να εργαζόμαστε μαζί. Ωστόσο, έρχεται χειμώνας, χρειάζεται να οργανωθούμε, χρειάζεται να οργανωθείτε, εμείς είμαστε πραγματικά εδώ, όπως είπα και την προηγούμενη φορά, για να σας βοηθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top