Μουζάλας και Κυρίτσης διαψεύδουν ότι η Γερμανία θα στείλει 3.000 πρόσφυγες στην Κρήτη

Κάνουν λόγο για «αντεθνικά» και «εντελώς ανυπόστατα» σενάρια

Τα δημοσιεύματα που ήθελαν το επόμενο διάστημα να μεταφέρονται από την Γερμανία στην Κρήτη, περισσότεροι από 3.000 πρόσφυγες που θεωρήθηκαν υπεράριθμοι, διέψευσε κατηγορηματικά η κυβέρνηση.

Η αναστάτωση ξεκίνησε στο νησί, όταν δημοσίευμα του ekriti, υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες θα αρχίσουν να φτάνουν στο Ηράκλειο και τα Χανιά αεροπορικώς από τον προσεχή Δεκέμβριο.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε στο Ράδιο Κρήτη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, αλλά τις διέψευσε κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος του κυβερνητικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης της κυβέρνησης Γιώργος Κυρίτσης, κάνοντας λόγο για «ανυπόστατες πληροφορίες».

kiritsis.jpg

ΜΟΥΖΑΛΑΣ: «ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΥΤΑ»-«Η ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΚΤΗ ΦΥΛΗ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ»

Την είδηση διέψευσε κατηγορηματικά και ο Γιάννης Μουζάλας, κάνοντας λόγο για χυδαίο λαϊκισμό και αντεθνικά σενάρια.

Με δηλώσεις του στο «Creta Live», ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τα χαρακτήρισε αντιπατριωτικά λέγοντας:

«Δεν ξέρω πώς ακριβώς ξεκίνησαν αυτά τα σενάρια. Αλλά είναι ψευδέστατα και εκ του πονηρού Προσπαθούν να δημιουργήσουν πανικό και πρόβλημα στη σχέση μας με την Ευρώπη και με αυτή την έννοια τα χαρακτηρίζω και αντιπατριωτικά! Δεν υπάρχει ούτε ψήγμα αλήθειας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην περιβόητη σύσκεψη με τους τέσσερις δημάρχους και τον Περιφερειάρχη στην Κρήτη:

«Τη σύσκεψη την προκάλεσα εγώ. Εγώ ζήτησα να συναντήσω τους δημάρχους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, μαζί με τον Περιφερειάρχη για να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις. Και μπορώ να σας πω ότι ήταν μια ιδιαίτερα ουσιαστική σύσκεψη. Έμαθα εκ των υστέρων ότι υπήρξε μια παραφιλολογία περί μυστικών συναντήσεων και παρασκηνίου. Τίποτα τέτοιο δεν υπήρξε. Ούτε μυστικές συναντήσεις με δημάρχους, ούτε προσυννενόηση, ούτε παρασκήνιο, ούτε το παραμικρό από όσα διακινήθηκαν εκ των υστέρων με προφανή στόχο να μεγαλώσουν το θέμα και να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα».

«Η ΚΡΗΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΚΤΗ ΦΥΛΗ»

Ωστόσο σε άλλη του συνέντευξη, αυτή τη φορά στο ekriti, ο Γιάννης Μουζάλας προκάλεσε αίσθηση λέγοντας ότι η Κρήτη δεν είναι εκλεκτή φυλή να μην δέχεται πρόσφυγες:

«Με τι μούτρα δήμαρχοι του νησιού θα πουν σε συναδέλφους του από την υπόλοιπη Ελλάδα ότι εμείς δεν δεχόμαστε»;

Παράλληλα σημε��ωσε ότι μοιράζει «εθνική ευθύνη» και ρώτησε: «Θέλετε να συμφωνήσουμε όσοι πρόσφυγες έρθουν στην Κρήτη, να μενουν στην Κρήτη;»,εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στον Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη:

«Είναι αντεθνικό να υποκινείς εξεγέρσεις» και χαρακτήρισε την ανακοίνωσή του μετά τη σύσκεψη «λαϊκίστικη και ψευδή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top