Κουρουμπλής: «Ο Τσίπρας είναι εχέφρων δεν θα πάει σε εκλογές»

«Οι αυτοδυναμίες έχουν εκλείψει» εκτιμά ο Υπουργός Εσωτερικών

​Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τα σενάρια που ακούγονται περί «μεγάλου συνασπισμού» και συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, στο ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ο κόφτης, αλλά και στο αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις, αποτρέποντας τις ομαδικές απολύσεις, απάντησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε συνέντευξη του στη «Real News», ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε για το ενδεχόμενο να πάμε στις κάλπες:

«Το συμφέρον της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει ότι, παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι εχέφρων και όχι παρορμητικός. Θα επιλέξει, λοιπόν, το συμφέρον της χώρας και όχι το κομματικό, γι' αυτό και δεν θα πάει σε εκλογές».

Παράλληλα, εκτίμησε πως «οι αυτοδυναμίες έχουν εκλείψει» και προέβλεψε «περιθωριοποίηση όσων επιχειρούν ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς αγνοώντας τη δεσπόζουσα θέση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ».

160431.jpg

Όσο για το αν θα δούμε μελλοντικά συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε ένα «μεγάλο συνασπισμό»;Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντά:

«Η απλή αναλογική δημιουργεί ένα νέο πολιτικό περιβάλλον συνεργασιών. Σε αυτό το περιβάλλον, η ΝΔ βρίσκεται στο επίκεντρο της Κεντροδεξιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο της Κεντροαριστεράς. Μία σύγκλιση σαν και αυτήν, εκτός του ότι θα ήταν μία παρά φύσιν πολιτική συνεργασία, θα έθετε σε κίνδυνο την ίδια τη Δημοκρατία αναγορεύοντας, ενδεχομένως, στον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολιτικές δυνάμεις που όλοι μπορούμε να φανταστούμε ποιες, αλλά δεν θέλουμε».

Αναφερόμενος στην ενεργοποίηση του «κόφτη», ο Υπ. Εσωτερικών είπε π��ς δεν θα ενεργοποιηθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δικαιολογείται εφησυχασμός.

Τέλος, αναφορικά με την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την αποτροπή των ομαδικών απολύσ��ων, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εξήγησε πως:

«Κατ' αρχάς, το γεγονός ότι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων μπήκε στην ατζέντα είναι δική μας επιλογή και επιτυχία. Η διαπραγμάτευση πάντα είναι επίπονη, ωστόσο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το κλίμα στην ΕΕ αλλάζει. Η πρόσφατη απόφαση για μη επιβολή κυρώσεων στην Ισπανία και την Πορτογαλία δεν ελήφθη σε τεχνικό επίπεδο αλλά σε πολιτικό. Σε αυτό το πλαίσιο, το οποίο συνδιαμορφώνεται χάρη και στη δική μας στάση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα υπερασπιστεί, όπως έκανε πάντα, το πατριωτικό συμφέρον της Ελλάδας και της κοινωνίας».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top