Ρουσόπουλος: «Μόνο στο Κονγκό και τη Βόρεια Κορέα υπάρχουν τέσσερις άδειες καναλιών»

«Το θεσμικό πλαίσιο της σημερινής κυβέρνησης μυρίζει αστυνόμευση και κρατική ποδηγέτηση»

Ρουσόπουλος: «Μόνο στο Κονγκό και τη Βόρεια Κορέα υπάρχουν τέσσερις άδειες καναλιών»

​Για πρόθεση ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου εκ μέρους της κυβέρνησης κάνει λόγο ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος σε άρθρο του για τις τηλεοπτικές άδειες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Καθημερινή.

Ο κ. Ρουσόπουλος σημειώνει ότι πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό τηλεοπτικών αδειών στην Ευρώπη και τονίζει πως «τέσσερις μόνο άδειες καναλιών συναντάμε σε χώρες όπως το Τουρκμενιστάν, η Σομαλία, η Σενεγάλη, το Κονγκό και η Βόρεια Κορέα».

Όπως αναφέρει «η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών είναι ασύμβατη με τις ευρωπαϊκές οδηγίες», ενώ εκτιμά ότι «το πολυδιαφημιζόμενο σύγχρονα θεσμικό πλαίσιο της σημερινής κυβέρνησης μυρίζει αστυνόμευση και κρατική ποδηγέτηση συνοδευόμενη από κυνήγι μαγισσών».

«Τα ποιοτικά κριτήρια σε αυτή την πρώτη φάση δεν μπορεί παρά να αναφέρονται στα χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων και όχι στο περιεχόμενο του τηλεοπτικού προγράμματος που δεν έχουμε δει ακόμη. Όχι μόνο στην οικονομική τους επιφάνεια, αλλά και στη συμπεριφορά τους στον δημόσιο βίο της χώρας, τη στάση απέναντι στους εργαζομένους για όσους διατηρούν ήδη επιχειρήσεις, αλλά και την εταιρική τους ευθύνη έναντι του κοινωνικού συνόλου», γράφει στο άρθρο του ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top