Σταδιακή χαλάρωση των capital controls βλέπει ο Μοσκοβισί

«Η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει το δεύτερο εξάμηνο του 2016»

​Σταδιακή χαλάρωση των capital controls προβλέπει ο επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, καθώς όπως είπε έχει βελτιωθεί η εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία μετά και από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM.

Απαντώντας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, ο κ. Μοσκοβισί εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία αναμένεται να αρχίσει να αν��κάμπτει το δεύτερο εξάμηνο του 2016, θα ενισχυθεί περαιτέρω το 2017 και θα συνεχίσει να βελτιώνεται και το 2018.

Όπως είπε, σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της επιτροπής, το πραγματικό ΑΕΠ της Ελλάδας αναμένεται να μειωθεί κατά 0,3% το 2016, καθώς η οικονομία αποδείχτηκε πιο ανθεκτική σε σχέση με τις προβλέψεις του Αυγούστου 2015.

Επεσήμανε ακόμα πως η βελτίωση της εμπιστοσύνης μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) αναμένεται να διευκολύνει τη σταδιακή χαλάρωση των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και να στηρίξει τις επενδύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top