Βουλή: Επελέγησαν τα νέα μέλη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Με πλειοψηφία μεγαλύτερη των 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων

Με αυξημένη πλειοψηφία, μεγαλύτερη των τεσσάρων πέμπτων των μελών της όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, έκανε δεκτή την εισήγηση του Προέδρου της Βουλής, κ. Νικολάου Βούτση, για την επιλογή μελών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ειδικότερα, κατ’ εφαρμογή των σχετικών προβλέψεων του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και της ισχύουσας νομοθεσίας, επελέγησαν ο Πρόεδρος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, τέσσερα τακτικά και πέντε αναπληρωματικά μέλη της Αρχής.

Ύστερα από την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η σύνθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος της Αρχής ο κ. Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αρχής ο κ. Γεώργιος Μπατζαλέξης, Επίτιμος Αρεοπαγίτης, νυν Αναπληρωτής Πρόεδρος της Αρχής.

Τακτικό μέλος της Αρχής : Διανύει θητεία ο κ. Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, Αναπληρωτής Καθηγητής Αστικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναπληρωματικό μέλος του κ. Χριστοδούλου: Ο κ. Γεώργιος Νούσκαλης, Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Τμήματος Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

• Τακτικό μέλος της Αρχής: Διανύει θητεία ο κ. Αντώνιος Συμβώνης, Καθηγητής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αναπληρωματικό μέλος του κ. Συμβώνη: Διανύει θητεία ο κ. Παναγιώτης Ροντογιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Τακτικό μέλος της Αρχής : Ο κ. Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Καθηγητής στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, νυν αναπληρωματικό μέλος της Αρχής. Αναπληρωματικό μέλος του κ. Βλαχόπουλου: ο κ. Χαράλαμπος Τσιλιώτης, Επίκουρος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τακτικό μέλος της Αρχής : Ο κ. Κωνσταντίνος Λαμπρινουδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πρώην Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρή��ου των Επικοινωνιών. Αναπληρωματικό μέλος του κ. Λαμπρινουδάκη: Ο κ. Ευάγγελος Παπακωνσταντίνου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Johann Wolfgang Goethe της Φραγκφούρτης, πρώην Εμπειρογνώμονας του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε θέματα του Δικαίου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Τακτικό μέλος της Αρχής: Ο κ. Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Δικαίου και Διοίκησης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, νυν αναπληρωματικό μέ��ος της Αρχής. Αναπληρωματικό μέλος του κ. Ανθόπουλου: Ο κ. Γρηγόριος Τσόλιας, δικηγόρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ποινικό Δίκαιο.

Τακτικό μέλος της Αρχής: Η κ. Ελένη Μαρτσούκου, δικηγόρος, πρώην Προϊσταμένη του Γραφείου Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, πρώην δικηγόρος-νομική ελέγκτρια στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Αναπληρωματικό μέλος της κ. Μαρτσούκου: Ο κ. Εμμανουήλ Δημογεροντάκης, δικηγόρος, πτυχιούχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top