ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ για τον Τσοχατζόπουλο μέσα στη φυλακή – Τον έδειραν για τα ανοιχτά φώτα

Όλα όσα συνέβησαν στις φυλακές Κορυδαλλού - Πρώτη ανάρτηση: 09:19

ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ για τον Τσοχατζόπουλο μέσα στη φυλακή – Τον έδειραν για τα ανοιχτά φώτα

​Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού ο Άκης Τσοχατζόπουλος την περασμένη Πέμπτη, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς είχε δεχθεί σφοδρότατα χτυπήματα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, δράστης της επίθεσης ήταν ο Βασίλης Στεφανάκος, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης, μεταξύ άλλων και για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε το 2006 ο Αλκέτ Ριζάι.

Aυτόπτες μάρτυρες είπαν στην εφημερίδα, ότι όλα άρχισαν όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος διαμαρτυρήθηκε σε έναν κρατούμενο γιατί δεν έκλεινε τα φώτα και τον ενοχλούσε.

Τότε παρενέβη ο Στεφανάκος με άγριες διαθέσεις και του είπε: «Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα»; Μετά από αυτό του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά με μανία.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι ήταν παρόντες στο περιστατικό, ο ξυλοδαρμός του πρώην υπουργού έγινε μπροστά στα μάτια των σωφρονιστικών υπαλλήλων στη ΣΤ΄ Πτέρυγα, οι οποίοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να τον προστατέψουν.

Επίσης, παρών στον καυγά ήταν και ο καταδικασθείς για τη διπλή ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και ύποπτος για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», Ν. Ρωμανός, το κελί του οποίου όμως βρίσκεται κανονικά στην Α΄ Πτέρυγα.

Μπροστά στο περιστατικό ήταν ακόμα γνωστός ποινικολόγος, παρά το γεγονός ότι ήταν 20:30 και το επισκεπτήριο για τους δικηγόρους είχε λήξει από τ��ς 18:30, προκαλώντας πολλά ερωτήματα για τις… ανέσεις και τις συνθήκες κράτησης ορισμένων κρατουμένων.

Πάντως όπως αναφέρει το Έθνος, ο ξυλοδαρμός του Άκη Τσοχατζόπουλου επιχειρήθηκε να μείνει μυστικός και ζητήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες να αποκρύψουν σημαντικά στοιχεία, όπως ποιοι βρίσκονταν στη ΣΤ΄ πτέρυγα και να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό για να μην αποδοθούν ευθύνες.

Μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top