Αποδοκίμασαν Φίλης και Παρασκευόπουλος την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

«Η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται από το Σύνταγμα» επισημαίνουν

Αποδοκίμασαν την εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης οι υπουργοί, Παιδείας Νίκος Φίλης και Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος , σε κοινή τους δήλωση.
Οι δύο υπουργοί αναφέρουν ότι «η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται από το Σύνταγμα. Η θρησκευτική ειρήνη και γαλήνη και η απρόσκοπτη άσκηση λατρείας της επικρατούσας στην Ελλάδα Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, αλλά και των άλλων θρησκειών, αποτελούν βασικές εγγυημένες αξίες στη χώρα μας. Η αποδοκιμασία πράξεων που διαταράσσουν αυτή την ειρήνη είναι αυτονόητη, πολύ περισσότερο όταν έχουν κινητοποιηθεί αρμόδιες υπηρεσίες δίωξης ασκώντας τα καθήκοντά τους. Ενώπιον των αυτονοήτων, νομίζουμε οι διευκρινήσεις είναι περιττές, ίσως και ανεπίτρεπτες στις παραμονές μιας δίκης».
Νίκος Φίλης και Νίκος Παρασκευόπουλος καταλήγουν στη δήλωσή τους: «Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε ως μήνυμα παιδείας και δικαιοσύνης, την προσδοκία μας ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα διαταράξεων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top