Διαφθορά και Ελλάδα… πάνε μαζί! ΝΕΕΣ υποθέσεις τρέλας στο ελληνικό ΔΗΜΟΣΙΟ

Απίστευτα περιστατικά στην έκθεση της νέας γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης

Ζει και βασιλεύει η διαφθορά στο Δημόσιο, όπως προκύπτει από την έκθεση της νέας γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, την οποία η ίδια παρουσίασε στον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Εσωτερικών.
Στην 129 σελίδων έκθεσή της, η νέα γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης αναφέρει ότι το 2015 εξετάστηκαν 1.718 υποθέσεις διαφθοράς στο Δημόσιο.
Δείτε μερικές χαρακτηριστικές υποθέσεις… τρέλας:
ΥΠΟΘ��ΣΗ 1: Ελεγκτής ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, εμφανίστηκε με περιουσία που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από τις αμοιβές του. Μετά από έλεγχο, βρέθηκε να μην έχει δηλώσει επί τέσσερα χρόνια εισοδήματα συνολικού ύψους 2.027.068,80 ευρώ. Από το υπηρεσιακό συμβούλιο του επιβλήθηκε απλά πρόστιμο δώδεκα μισθών.
ΥΠΟΘΕΣΗ 2: Προϊστάμενος σε περιφερειακό υποκατάστημα του ΙΚΑ, έκανε εικονικές ασφαλίσεις συγγενών του και άλλων έναντι αμοιβής, προκειμένου να θεμελιώσουν δικαιώματα ασφαλιστικά και περίθαλψης. Τιμωρήθηκε από το υπηρεσιακό συμβούλιο με πρόστιμο τριών μηνών.
ΥΠΟΘΕΣΗ 3: Υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ έκανε πλημμελείς ελέγχους σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Όπω�� διαπιστώθηκε, οι ιδιοκτήτες είχαν γλυτώσει την καταβολή ποσού 26.710,25 ευρώ. Του επιβλήθηκε στέρηση μισθών τριών μηνών.
ΥΠΟΘΕΣΗ 4: Δάσκαλος σε ακριτική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, είχε στην κατοχή του ολόκληρο οπλοστάσιο, χωρίς άδεια: Καλάσνικοφ, καραμπίνα, ξιφολόγχη, χατζάρα, τόξα και φυσίγγια. Αθωώθηκε από το υπηρεσιακό συμβούλιο, που έκρινε ότι είχε τα όπλα για αθλητικούς και κοινωνικούς σκοπούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top