ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Χοντροί ΚΑΥΓΑΔΕΣ μετά την ομιλία Μητσοτάκη για την εξεταστική!

Έντονη κόντρα με πρωταγωνιστές Τζαβάρα, Βούτση, Τσακαλώτο και Άδωνι – Η παρέμβαση Δένδια για Μητσοτάκη - Τσακαλώτος: Η ΝΔ θέλει… να με φιμώσει!

ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Χοντροί ΚΑΥΓΑΔΕΣ μετά την ομιλία Μητσοτάκη για την εξεταστική!

Σφαγή έγινε στη Βουλή μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση για την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική για το τρίτο μνημόνιο, που απορρίφθηκε με 155 «όχι» έναντι 96 υπέρ και 20 «παρών».

Ήδη, οι τόνοι είχαν ανέβει μετά από κάποιες παρατηρήσεις επί της διαδικασίας στον Πρόεδρο ��ης Βουλής επειδή θα έδινε το λόγο στον Ευκλείδη Τσακαλώτο για να απαντήσει στον πρόεδρο της ΝΔ, με τον κ. Βούτση να απαντά ενοχλημένος «δεν θα διευθύνουμε μαζί τη συζήτηση, σας παρακαλώ»!

Στη συνέχεια, μία παρέμβαση του Κωνσταντίνου Τζαβάρα της ΝΔ προκάλεσε την οργή του Νίκου Βούτση με αποτέλεσμα να ανέβουν οι τόνοι μεταξύ τους και για περίπου πέντε λεπτά να λογομαχούν μεσούσης της συζήτησης για την εξεταστική!

161234.jpg
«Αν σας δώσω τα πρακτικά των τεσσάρων προηγούμενων συζητήσεων για Εξεταστικές, θα δείτε ότι υπήρχε η δυνατότητα και αναπτυσσόταν διάλογος με υπουργούς. Σας παραπέμπω στα πρακτικά των τεσσάρων τελευταίων συνεδριάσεων…» είπε ο κ. Βούτσης.

Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «κομματικό πρόεδρο» τον κ. Βούτση, με τον ίδιο να απαντά αρχικά σε ήρεμο πλην ειρωνικό τόνο: «Σας ευχαριστώ για την εκτίμηση. Αυτό που κάνετε δεν σας τιμά».

«Είστε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου εσείς; Πως μιλάτε έτσι σε έναν εκπρόσωπο του Ελληνικού λαού; Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει» είπε στη συνέχεια ο κ. Τζαβάρας, με τον Πρόεδρο της Βουλής να απαντά έξαλλος: «Ελάτε τώρα που σας προσβάλω! Δεν σέβεστε τίποτα! Ντροπή σας! Έχετε την αλαζονεία της μονοκομματικής αντίληψης, της μοναδικότητας».

161248.jpg
Παράλληλα, στις διαμαρτυρίες των βουλευτών της ΝΔ επί της διαδικασίας, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση εάν έχει πρόβλημα ως παράταξη «να υποβάλλει πρόταση μομφής». «Τη διαδικασία, όμως, θα τη διευθύνω εγώ. Όχι μαζί και πολύ περισσότερο όχι με κραυγές» συμπλήρωσε.

«Αυτό λέγεται τυραννία, με προσβάλλετε προσωπικά εδώ και 5 λεπτά και δεν μου δίνετε και το δικαίωμα να ακουστώ» φώναξε ο κ. Τζαβάρας, με τον Νίκο Βούτση να απαντά καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της κυβέρνησης: «Αφήστε άλλους να ξέρουν κάτι παραπάνω για τυραννία… Άντε!».

Τζαβάρας: Μάθε ελληνικά - Τσακαλώτος σε Άδωνι: Είσαι γελοίος!

Η συνέχεια είχε έντονο καυγά ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Κώστα Τζαβάρα, τον Άδωνι Γεωργιάδη αλλά και τον Νίκο Δένδια.

Ο λόγος ήταν η ειρωνική αναφορά του υπουργού Οικονομικών στον πρόεδρο της ΝΔ, με βάση όσα είχε πει ότι ήταν πολιτικός κρατούμενος από βρέφος έξι μηνών: «Η αριστερή πτέρυγα της Βουλής παλεύει από το 1974 για την απλή αναλογική. Ίσως ο κ. Μητσοτάκης λόγω της δύσκολης παιδικής ηλικίας δεν έχει διαβάσει καλά τον Ρουσό».

161241.jpg
Η αναφορά του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην πτέρυγα των βουλευτών της ΝΔ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει απίστευτη φασαρία. «Μάθε να μιλάς ελληνικά» του είπε ο κ. Τζαβάρας, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απευθύνεται σε έντονο ύφος στον υπουργό Οικονομικών λέγοντάς του «θα έπρεπε να ντρέπεσαι»! Ο υπουργός Οικονομικών του απάντησε φωνάζοντας: «Άντε φύγε από 'δω. Είσαι η πεμπτουσία του γελοίου. Το απόσταγμα»!

Ο Πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να επαναφέρει την ηρεμία καλώντας και τον υπουργό Οικονομικών να αποφεύγει τις προσωπικές αναφορές, ενώ ο κ. Τσακαλώτος φώναζε για… στρατηγική της ΝΔ να μην μπορέσει να μιλήσει κανείς άλλος εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη!

161249.jpg
Μόλις ολοκλήρωσε τη δευτερολογία του ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βούτσης θέλησε να κάνει μια πυροσβεστική παρέμβαση.

«Κύριε Τζαβάρα, θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου για την παρουσία σας στη Βουλή όλα αυτά τα χρόνια» είπε ο κ. Βούτσης, δίνοντας έτσι τέλος στην σκληρή κόντρα που είχε ξεκινήσει νωρίτερα.

Η παρέμβαση Δένδια για τον Μητσοτάκη: Ζητήστε αμέσως συγγνώμη κε Τσακαλώτε

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Νίκος Δένδιας, ξεκινώντας με την εξής επισήμανση: «Κύριε Πρόεδρε σας τιμά η θέση σας αυτή. Δε μπορώ να πω το ίδιο για τον υπουργό Οικονομικών και τον τρόπο με τον οποίο ειρωνεύτηκε τον αρχηγό της ΝΔ για το δύσκολο της παιδικής του ηλικίας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κατηγόρησε για αγοραίο ύφος τον κ. Τσακαλώτο και του εξήγησε ότι ήταν φάουλ η αναφορά του τον πρόεδρο της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι ενόχλησε ολόκληρη την παράταξη.

«Στη δική σας λογική, τη δικτατορία πολέμησε μόνο η Αριστερά. Βρέφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγο του πατέρα του» είπε ο κ. Δένδιας, επισημαίνοντας πως η οικογένεια Μητσοτάκη αναχώρησε τότε στο εξωτερικό με διαβατήριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έγραφε «αβάπτιστος».

Παράλληλα, ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο να πάρει το λόγο και να ζητήσει συγνώμη από τον πρόεδρο της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι εκπλήσσεται δυσάρεστα καθώς δεν είχε δώσει τέτοια δείγματα ο υπουργός Οικονομικών.

«Σας το ζητώ και σας το ζητώ εντόνως. Μόλις καθίσω, να εγερθείτε και να ζητήσετε συγγνώμη. Είναι το ελάχιστο απαραίτητο» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Δείτε ακόμη:

«Όχι» σε εξεταστική για την περίοδο Βαρουφάκη – Επιμένει η ΝΔ: Θα την κάνουμε ως κυβέρνηση

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top