ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι υπέρ της πρότασης ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Παρών από ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, κατά οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι υπέρ της πρότασης ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

​Υπέρ τα πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο τάχθηκαν οι εισηγητές του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Από την άλλη, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή ξεκαθάρισαν ότι θα δηλώσουν «παρών», ενώ κατά τάχθηκαν οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκος, όπως έκανε νωρίτερα και ο Α. Λοβέρδος, επανέφερε το αίτημα του κόμματός του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για όλη όμως την περίοδο από το 2002 έως σήμερα.

Χαρακτήρισε ως την καλύτερη περίοδο τη διετία 2002 – 2004 και έκανε λόγο για δημοσιονομικό εκτροχιασμό από το 2004 έως το 2008.

Ο κ. Κουτσούκος κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι με τους διαπραγματευτικούς χειρισμούς της χρέωσε τους Έλληνες με δύο χρόνια καινούργια βάρη και οδήγησε τη χώρα δύο χρόνια πίσω στην κατάσταση που βρισκόταν το 2014.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Ν. Καραθανασόπουλος κατηγόρησε κυβέρνηση και ΝΔ για προσπάθεια συγκάλυψης και τους επιτέθηκε, χρεώνοντάς τους τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές.

«Είμαστε υπέρ της πρότασης για να χυθεί άπλετο φως και να εντοπιστούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα σε ένα τρίτο χειρότερο μνημόνιο», τόνισε ο εισηγητής του Ποταμιού, Ιάσων Φωτήλας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι είναι υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό.

«Τώρα είναι η ώρα των εξηγήσεων για αυτά που προκαλέσατε στον ελληνικό λαό και εξακολουθείτε να προκαλείτε με την διχαστική σας πολιτική. Ποτέ δεν είναι αργά να ζητήσετε συγγνώμη. Έπρεπε να καταλήξετε σε μια έντιμη συμφωνία και να τα αλλάξουμε όλα προς όφελος των πολιτών», είπε.

Από τους ΑΝΕΛ, ο Δ. Καμμένος κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για ανακρίβειες, τονίζοντας ότι ζητούν εξεταστική επιτροπή εκείνοι που ευθύνονται για τον οικονομικό πνιγμό της χώρας.

«Αν έπρεπε να συσταθεί μια Εξεταστική Επιτροπή θα έπρεπε να ήταν μια Εξεταστική που θα διερευνήσει το PSI, ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έχoυν συντελεστεί στην Ελλάδα. Η Ελλάδα το Δεκέμβριο του 2014 ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Από τις 31/12/2014 οι ζημιές ήταν 25 δισ. ευρώ. Για αυτή την απαξίωση των 30,2 δισ. ευρώ αξίας των μετοχών των τραπεζών από τη διακυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ποιος θα πληρώσει;», αναρωτήθηκε.

Ο Κ. Αϊβατίδης, ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής τόνισε πως το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών», καταλογίζοντας ευθύνες σε όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα.

Ζήτησε μάλιστα τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει την περίοδο από τότε που μπήκε η χώρα στο ευρώ έως σήμερα, ώστε να συμπεριληφθούν όλα τα σκάνδαλα και κανένα πολιτικό πρόσωπο να μην τύχει ασυλίας.

Τέλος, ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων, Μ. Γεωργιάδης, τόνισε πως ευθύνες για την παρούσα κατάσταση δεν έχει μόνο η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τα δύο προηγούμενα μνημόνια.

«Γιατί ζητάει η ΝΔ Εξεταστική για το τρίτο μνημόνιο; Μήπως τα δύο προηγούμενα που υπέγραψε μαζί με το ΠΑΣΟΚ ήταν έξυπνα, παραγωγικά και ωφέλιμα για τη χώρα;», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top