Οι εξελίξεις στην Τουρκία και το Κυπριακό απασχόλησαν Κοτζιά – Κασουλίδη

Τι είπαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών μόλις συναντήθηκαν

Οι εξελίξεις στην Τουρκία και το Κυπριακό απασχόλησαν Κοτζιά – Κασουλίδη

​Το Κυπριακό και οι εξελίξεις στην Τουρκία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά με τον Κύπριο ομόλογό του Ι. Κασουλίδη.

Οι δύο άνδρες εξέφρασαν μπροστά στις κάμερες λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση, την αποφασιστικότητά τους για την επίλυση του Κυπριακού με τον Ν. Κοτζιά να λέει:

«Κι εσείς και εγώ μεγαλώσαμε με το κυπριακό ζήτημα. Η ελληνική Δημοκρατία και ειδικότερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών νιώθει πάντα μία χαρά και μία ευθύνη όταν έρχεστε στην Αθήνα».

Από την πλευρά του ο κ. Κασουλίδης τόνισε πως προσβλέπει στη συνέχιση της στενής συνεργασίας των δύο πλευρών σημειώνοντας ότι «μπαίνουμε και στα βαθιά νερά ενός θέματος π��υ ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα, που έχει πρώτο λόγο η Ελλάδα, σαν απερχόμενη εγγυήτρια δύναμη, που είναι το θέμα της ασφάλειας».

«Αυτό είναι το κύριο θέμα που θα μας απασχολήσει- θα ήθελα να το δούμε μαζί- αλλά μετά έχουμε να μιλήσουμε λίγο για τη γείτονά μας χώρα, με τις εξελίξεις της, πώς τις βλέπετε, πώς τις βλέπουμε», είπε ο κ. Κασουλίδης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top