Κόντρα Βίτσα -Δένδια στη Βουλή για την υπόθεση των 8 στρατιωτικών που ζητούν άσυλο

Κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις δηλώσεις του από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ

Η υπόθεση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που συμμετείχαν στο πραξικόπημα στην Τουρκία και έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης στη Βουλή, ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια.
Ο κ. Δένδιας επέκρινε τον αναπληρωτή υπουργό για τις δηλώσεις του περί «ισχυρού επιχειρήματος της Τουρκίας» σχετικά με το αίτημα έκδοσης των 8 στρατιωτικών. «Κακώς επαναφέρατε το θέμα των δηλώσεών σας για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Τοποθετηθήκατε για το ζήτημα αυτό στα Μέσα Ενημέρωσης ως μη οφείλατε και χαρακτηρίσατε “ισχυρό” το αίτημα για την έκδοση» τόνισε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε: «Εκκρεμούν τρεις διαδικασίες: Η ποινική, η αίτηση ασύλου των ανθρώπων αυτών και το αίτημα έκδοσης της Τουρκίας. Εσείς δεν έχετε καν το δικαίωμα να γνωρίζετε τι αναφέρουν τα αιτήματα. Δεν έχετε αρμοδιότητα να εκφράζεσθε για τα αιτήματα της Τουρκίας και για οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τη Δικαιοσύνη και ανεξάρτητα όργανα».
Ο κ. Βίτσας υποστήριξε, ότι παραφράστηκαν οι δηλώσεις του σχετικά με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς και ότι ο χαρακτηρισμός του, περί ισχυρού τουρκικού επιχειρήματος, σε ότι αφορά την έκδοσή τους, συνδέεται με την παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας.
Από την πλευρά της, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, έκανε λόγο για «κινδυνολόγους» και τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να ζητά από την Ελλάδα να μην εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top