ΠΟΛΕΜΟΣ ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την UBS

«Στέλεχος της ΝΔ ο ύποπτος» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, «για αδήλωτα εισοδήματα ας ρωτήσει τους υπουργούς του που ελέγχονται» απαντά η ΝΔ

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξέσπασε σήμερα, μετά τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, σχετικά με έρευνα στο σπίτι πρώην στελέχους της τράπεζας UBS στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής προσπάθειας αποκάλυψης των μυστικών ελβετικών τραπεζών, με στόχο τον εντοπισμό κεφαλαίων που δεν έχουν φορολογηθεί.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη Ν.Δ., «το κόμμα των οφσόρ, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής» και υποστήριξε:

«Η UBS ελέγχεται ως ύποπτη για εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών αρχών ήδη από το 2012. Ωστόσο, το 2013, ο Χρ. Σκλαβούνης, πρώην διευθυντής της στην Ελλάδα, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά τοποθετούμενος στην προεδρία του ΤΧΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, τοποθέτησε τον Χρ. Σκλαβούνη τον περασμένο Φεβρουάριο στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων της, δίνοντάς του μάλιστα το χρίσμα του υπεύθυνου για τον τομέα ανάπτυξης».

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει ακόμα το γεγονός «τρανή απόδειξη ότι για τη Ν.Δ. η ανάδειξη σε θέση ευθύνης προϋποθέτει βιογραφικό εμπλοκής σε υποθέσεις διαφθοράς».

ΝΔ: Ας ρωτήσουν Παππά, Φλαμπουράρη, Σταθά��η

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου, που γιγαντώνεται από την ανελέητη ��ορολογική σφαγή και τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε νέες αθλιότητες. Για διαπλοκή, αδήλωτα εισοδήματα και ακίνητα, συμμετοχή σε εταιρείες που παίρνουν δημόσια έργα και offshore, ας ρωτήσει τον καναλάρχη – Υπουργό κ. Παππά, τους κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη και βέβαια το όργανό τους, την Αυγή».

ΣΥΡΙΖΑ: Καλύπτουν, όπως έκαναν και με τον Παπασταύρου

Στη νεά ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Τα στοιχεία για την UBS ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να τα παραλάβει από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει. Τώρα η Ν.Δ. καλύπτει και τον κ. Σκλαβούνη, όπως έκανε στο παρελθόν με τον κ. Παπασταύρου, και τον κ. Χαρδούβελη. Λογικό και αναμενόμενο. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει. Ο Μητσοτάκης της Siemens και της ΚΗΡΥΞ Α.Ε. πρέπει να περιστοιχίζεται από τους αντίστοιχους συνεργάτες. Στον τομέα της ανάπτυξης, καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Σκλαβούνης παραμένει υπεύθυνος, ακριβώς γιατί ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει στο μυαλό του μια ανάπτυξη συνώνυμη με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά»

ΝΔ: Η λάσπη κολλάει μόνο στα πρόσωπα των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ

Σε νέα ανταπάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο αποπροσανατολισμός που επιδιώκει το Μαξίμου δεν πιάνει σε μια κοι��ωνία που υποφέρει από τις πολιτικές του. Η λάσπη που πετάει, κολλάει μόνο στα πρόσωπα των υπουργών του για τους οποίους δεν βρίσκει ούτε μια λέξη απολογίας να πει».

ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε

Ακολούθησε όμως και νέα απάντηση στην ανταπάντηση της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία υποστηρίζει:

«Στο πλαίσιο του θερινού καταμερισμού εργασίας, ο κ. Μητσοτάκης περιφέρεται κάνοντας δηλώσεις επί παντός του επιστητού, υποκρινόμενος ότι ενδιαφέρεται για τους φορολογούμενους, ενώ σιωπά επιδεκτικά για τα 300.000 ευρώ δανεικά κι αγύριστα της ΚΗΡΥΞ ΑΕ. Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται. Η ΝΔ έχει ως υπεύθυνο ανάπτυξης τον κ.Σκλαβούνη, για να προσφέρει τις συμβουλές του για την αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων στην Ελβετία και τη φοροδιαφυγή. Χαρδούβελης, Παπασταύρου, Σκλαβούνης, οικογένεια Μητσοτάκη, Χριστοφοράκος: αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top