Έρευνα στο σπίτι πρώην στελέχους της UBS στην Ελλάδα – Τι λέει η Γεροβασίλη για την επιχείρηση

Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Έρευνα στο σπίτι πρώην στελέχους της UBS στην Ελλάδα – Τι λέει η Γεροβασίλη για την επιχείρηση

​Έρευνα στο σπίτι πρώην στελέχους της τράπεζας UBS πραγματοποίησαν οι ελληνικές αρχές, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής προσπάθειας αποκάλυψης των μυστικών ελβετικών τραπεζών με στόχο τον εντοπισμό κεφαλαίων που δεν έχουν φορολογηθεί.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι αρχές κατέσχεσαν υπολογιστές, έγγραφα και ψηφιακούς δίσκους, ενώ δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του πρώην στελέχους της UBS.

Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη επιχείρηση των ελληνικών αρχών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να χτυπήσει αποφασιστικά τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Όπως τόνισε, οι αρχές κινήθηκαν με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα με γνώμονα την απόδοση δικαιοσύνης και ξεκαθάρισε πως η πολιτεία θα αξιοποιήσει όλους τους διαύλους επικοινωνίας και την τεχνογνωσία άλλων χωρών που έχουν πετύχει απτά αποτελέσματα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

«Το ελληνικό Δημόσιο επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος του, προς πάσα κατεύθυνση. Διότι η χώρα και οι πολίτες της δεν μπορούν να είναι διαρκώς όμηροι των κυκλωμάτων της διαφθοράς», δήλωσε η κυρία Γεροβασίλη και πρόσθεσε:

«Όπως στις περιπτώσεις των ήδη γνωστών λιστών, Λαγκάρντ και Μπόργιανς, οι ελληνικές αρχές θα πράξουν τα δέοντα και με ταχύτατες διαδικασίες έτσι ώστε να διασφαλιστεί το δημόσ��ο συμφέρον. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία αμερόληπτα και ανεξάρτητα, θα εξετάσει το σύνολο των στοιχείων και των πιθανών παραβάσεων που προκύπτουν από αυτά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top