Έτινγκερ σε Τουρκία: Ξεχάστε τη βίζα για φέτος

Έντονη κριτική σε Άγκυρα για την απομάκρυνση χιλιάδων δικαστών

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος κάλεσε την Άγκυρα να ξεχάσει για φέτος τη βίζα λόγω της καταστολής που εφάρμοσε η Άγκυρα μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Το σχέδιο νόμου (για τη βίζα) συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή τη στιγμή. Προβλέπω όμως ότι δεν θα έχουμε άρση της υποχρέωσης θεώρησης (βίζα) πριν το τέλους του χρόνου» τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο Έτινγκερ, επίσης, άσκησε κριτική στην Άγκυρα για την πρόσφατη απόφασή της να άρει την ασυλία βουλευτών, μια συνταγματική αλλαγή που θα αποβάλλει από το τουρκικό κοινοβούλιο ένα φιλοκουρδικό κόμμα της αντιπολίτευσης, ενώ κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να απαντήσει στις ανησυχίες της ΕΕ για το θέμα των κανόνων δικαίου.

Ο ίδιος άσκησε έντονη κριτική για την απομάκρυνση χιλιάδων δικαστών από την κυβέρνηση λέγοντας ότι «η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο», ενώ το ίδιο έκανε και για την πιθανή επαναφορά της θανατικής ποινής λέγοντας πως «καμία χώρα δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ εάν εισαγάγει τη θανατική ποινή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top