Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περικοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός

Παραδέχεται ότι υπάρχει πίεση από ΔΝΤ για την αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων

Κατρούγκαλος: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περικοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός
Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περικοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός δίνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, επισημαίνοντας ότι αυτό το ζήτημα είναι εκτός της ατζέντας της διαπραγμάτευσης.
«Ούτε θα δεχθούμε να συζητηθούν παρόμοια θέματα, γιατί είναι εκτός της ατζέντας της διαπραγμάτευσης, όπως αποτυπώνεται στη συμφωνία του Ιουλίου και που περιλαμβάνει μόνο τρεις άξονες: Επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που έχουμε θέσει εμείς και ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο, που τέθηκαν από τους δανειστές μας» υποστηρίζει στη συνέντευξή του ο κ. Κατρούγκαλος.
Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, υπογραμμίζει ότι επιδίωξη είναι να συμφωνείται, όπως στο παρελθόν, με ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και όχι με κρατική απόφαση, όπως επιβλήθηκε από τα προηγούμενα μνημόνια.
Για το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα αύξησης του ελάχιστου επιτρεπόμενου ποσοστού ομαδικών απολύσεων, ο υπουργός Εργασίας παραδέχεται ότι «απ' ό,τι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν είναι εκτός της ιδεοληπτικής αντίληψης του ΔΝΤ». Διευκρινίζει όμως ότι στην Ελλάδα κανείς- ούτε οι εργοδότες- θεωρούν ότι πρέπει να αυξηθούν τα ποσοστά αυτά, εκφράζοντας την άποψη ότι «η στρατηγική του ΔΝΤ θα απομονωθεί και θα ηττηθεί, όπως συνέβη και στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό».
Μεταξύ άλλων θεμάτων, ο υπουργός Εργασίας σχολιάζει ότι ο συνδικαλιστικός νόμος είναι δεκτικός μικρών παρεμβάσεων στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του και τ��ς αντιμετώπισης κακών πρακτικών εφαρμογής του, δεδομένου ότι ψηφίστηκε το 1982.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top