Γέμισε νιάτα το προεδρικό Μέγαρο! Το δώρο στον Παυλόπουλο από προσφυγόπουλα

Παιδιά της Αποστολής επισκέφτηκαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

​Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο δέχθηκαν την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 5 νέους που γεννήθηκαν στη Γουινέα, το Αφγανιστάν, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Γκάμπια και φιλοξενεί ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Ξενώνα Υποδοχής και Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων.

Οι πέντε νέοι, θύματα πολεμικών συρράξεων και του trafficking παραπέμφθηκαν στην «Αποστολή» πριν από τρία χρόνια και παρά την ελάχιστη π��ιδεία που είχαν λάβει στις χώρες τους επέδειξαν ζήλο για μάθηση, έμαθαν ελληνικά, πήγαν σχολείο, αποφοίτησαν έδωσαν εξετάσεις και μπήκαν σε ανώτερες σχολές ή τεχνικές και ζουν σήμερα αυτόνομα.Τα παιδιά συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ.Κωνσταντίνος Δήμτσας και εξειδικευμένο προσωπικό του ξενώνα.

untitled.jpg

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εξήρε τον ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδος και της «Αποστολής» για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής της χώρας με τη στήριξη των ελληνικών οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση και τη βοήθεια της στο προσφυ��ικό.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής», κ. Δήμτσας υπογράμμισε: «Δεν έχει σημασία αν ένας άνθρωπος είναι λευκός ή μαύρος. Πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος. Είναι εικόνα του Θεού».

Μάλιστα τα προσφυγόπουλα δεν πήγαν στο προεδρικό Μέγαρο με.... άδεια χέρια, αλλά χάρισαν στον κ.Παυλόπουλο ένα τρο��άριο της Μεγάλης Παρασκευής στο οποίο ο Ιωσήφ απευθυνόμενος στον Πιλάτο αναφέρει τον Ιησού ως ξένο λέγοντας χαρακτηριστικά «δος μοι τούτον τον ξένον». Είναι ένα συμβολικό κείμενο γιατί τα περισσότερα από τα παιδιά αυτά είναι μουσουλμάνοι.

untfitled.jpg

Το πρόγραμμα του Ξενώνα ΕΣΤΙΑ της «Αποστολής» συνεισφέρει στην παροχή υπηρεσιών σε αιτούντες άσυλο/πρόσφυγες και αποσκοπεί στην παροχή ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ως προς την κοινωνική ένταξη τους, δημιουργική απασχόληση, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα σε συνεργασία με αντίστοιχους φορείς ιατρικής φροντίδας, εκπαίδευση με την εκμάθηση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Παράλληλα, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι απασχολούνται σε μια ευρεία γκάμα αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, οι οποίες διασφαλίζονται μέσω των συνεργασιών της «Αποστολής» και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με φορείς ��ης τοπικής κοινωνίας. Τέλος, το πρόγραμμα στοχεύει στην εκπόνηση και διενέργεια μιας ευρείας εκστρατείας ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης αναφορικά με τα δικαιώματα, τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των προσφύγων. Ο Ξενώνας σήμερα φιλοξενεί 20 ανήλικους, κυρίως από την Συρία, ενώ από το 2011, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του, έχει φιλοξενήσει περίπου 370 παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top