ΕΞΑΛΛΟΣ ο Ντογιάκος: «Σκόπιμες διαρροές, δήθεν πολιτικών κύκλων με αισχρά υπονοούμενα»

Περνά στην αντεπίθεση ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών για την αναβολή της δίκης της Siemens

ΕΞΑΛΛΟΣ ο Ντογιάκος: «Σκόπιμες διαρροές, δήθεν πολιτικών κύκλων με αισχρά υπονοούμενα»

​Σκληρή απάντηση έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά από την επίθεση που δέχθηκε για την επ’ αόριστον αναβολή της δίκης για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Με δελτίο Τύπου, ο κ. Ντογιάκος, ξεκαθαρίζει πως δεν ευθύνεται εκείνος για την καθυστέρηση και περνά στην αντεπίθεση, απαντώντας στις διαρροές από κυβερνητικούς κύκλους που τον φωτογραφίζουν ως τον κύριο υπεύθυνο για την καθυστερημένη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική γλώσσα των αλλοδαπών κατηγορουμένων που οδήγησε στην αναβολή της δίκης.

Επιμένει ακόμα πως την απόλυτη ευθύνη έχει η μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών και σημειώνει ότι γι’ αυτό είχαν ενημερωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να παράσχουν την απαραίτητη συνδρομή.

Με σκληρή γλώσσα μάλιστα κάνει λόγο για «σκόπιμες διαρροές από αγνώστους, δήθεν πολιτικούς κύκλους, με αισχρά υπονοούμενα που δεν είναι σε θέση να συγκαλύψουν την αλήθεια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Ι. Ντογιάκου αναφέρει:

«Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά την αναβολή της δίκης στην υπόθεση της Siemens, ανακοινώνεται ότι στις 8 -4- 2015, δηλαδή πολύ πριν την έναρξη της δίκης στις 27 Νοεμβρίου του 2015, ο αρμόδιος Εισαγγελέας με το υπ΄ αριθμόν πρωτ. 23002/8-4-2015 έγγραφό του προς τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, ζήτησε τη μετάφραση του υπ’ αριθμόν 399/2015 παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών από την Ελληνική στη Γερμανική γλώσσα.

Λόγω της καθυστέρησης στη μετάφραση ακόμη και μετά την έναρξή της δίκης, με αλλεπάλληλα έγγραφά του, τα οποία προς ενημέρωση και για την αναγκαία συνδρομή κοινοποιήθηκαν στα γραφεία των κ.κ. Υπουργών Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (αριθμός πρωτ. 61406/4-11-2015, 70277/11-12-2015, 29410/27-4-2016), ζήτησε επιμόνως ��ην επίσπευση της μετάφρασης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 13-5-2-16 και το βούλευμα υποβλήθηκε μεταφρασμένο στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών στις 16-5-2016.

Σε όλα τα στάδια ελέγχου της δικογραφίας και προσδιορισμού της υπόθεσης προς εκδίκαση, τηρήθηκαν επακριβώς οι ισχύουσες διατάξεις και η νομολογία του Αρείου Πάγου και άλλων Ανωτάτων Δικαστηρίων. Σκόπιμες διαρροές από αγνώστους, δήθεν πολιτικούς κύκλους, με αισχρά υπονοούμενα, δεν είναι σε θέση να συγκαλύψουν την αλήθεια».

Διαβάστε επίσης:

Άρειος Πάγος: Πειθαρχική εξέταση για τη δίκη της Siemens - Προσωπική παρέμβαση Τσίπρα

O κακός χαμός στη Βουλή με την Τσατάνη: "Τι μου ζήτησε ο Παπαγγελόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτογελοιοποιούνται -ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ

Δίκη Siemens: Χαμένοι στην μετάφραση Εισαγγελία και υπουργείο Εξωτερικών-ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ

Μετά τη Siemens και η δίκη Μαντέλη πάει για επ’ αόριστον αναβολή

Κοτζιάς: Η μετάφραση του βουλεύματος για τη Siemens εστάλη στις 13 Μαΐου

Καταγγελία Καμμένου μέσω Twitter για τη δίκη της Siemens

Σκάνδαλο Siemens: 10 χρόνια μετά την αποκάλυψη η δίκη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα!

Δικαστικό ΣΟΚ: Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη της Siemens

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top