Κουρουμπλής: Πιστεύω ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές – «Όχι» σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

«Δεν υπάρχει συζήτηση για το 3%» - Τάχθηκε υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό

Κουρουμπλής: Πιστεύω ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές – «Όχι» σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το 3%» ξεκαθάρισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι.

Ο υπουργός Εσωτερικών τάχθηκε εκ νέου υπέρ της απλής αναλογικής χωρίς μπόνους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το έλλειμμα του μπόνους στον εκλογικό νόμο μπορεί να καλυφθεί από τον λαό» και πως «οι μονοκομματικές κυβερνήσεις δεν απέτρεψαν την οικονομική κρίση».

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε αισιόδοξος πως θα βρεθούν οι 200 βουλευτές ως τις 20 Ιουλίου ώστε η αμέσως επόμενη προσφυγή στις κάλπες να γίνει με τον νέο εκλογικό νόμο.

Παράλληλα, επισήμανε, ότι η Αριστερά εδώ και 40 χρόνια μιλά για την απλή αναλογική -αν και συμφώνησε ότι έχει αλλάξει το πολιτικό περιβάλλον καθώς η χώρα έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα- και κάλεσε εμμέσως το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει άποψη καθώς είχε προτείνει την απλή αναλογική με πρόταση νόμου.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση για μεγάλο συνασπισμό (κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ) στην Ελλάδα είπε πως με τα σημερινά δεδομένα «δεν το βλέπει» για να συμπληρώσει πως μετά την ψήφιση της απλής αναλογικής δημιουργούνται δυνατότητες συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων.

Ο υπουργός Εσωτερικών τάχθηκ�� υπέρ και της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό με αύξηση των αρμοδιοτήτων του, ενώ απέρριψε τα σενάρια ότι ο Πρωθυπουργός σκέπτεται με τις αυξημένες αρμοδιότητες το πολιτικό του μέλλον, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι πολύ νέος ο Τσίπρας για να σκέπτεται την Προεδρία της Δημοκρατίας».

Τέλος, αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες είπε ότι ο αριθμός των καναλιών δεν σημαίνει και πλουραλισμό απόψεων ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθεί μελλοντικά ο αριθμός των αδειών σε πέντε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top