Κατρούγκαλος: «Μόνο τρία θέματα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης»

Υπόμνημα χαρακτήρισε το έγγραφο φωτιά της τρόικας για τον κατώτατο μισθό

Κατρούγκαλος: «Μόνο τρία θέματα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης»

​Υπόμνημα των δανειστών προς την Επιτροπή Ειδικών που θα συντάξει πόρισμα για την αποτύπωση των καλών σχετικών πρακτικών στην ΕΕ, το οποίο στη συνέχεια θα αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος το έγγραφο της τρόικας που κάνει λόγο για μείωση του κατώτατου μισθού, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, αύξηση των ομαδικών απολύσεων, κτλ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης στα εργασιακά περιορίζεται σε τρία μόνο ζητήματα, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις ομαδικές απολύσεις και το συνδικαλιστικό νόμο.

«Τίποτα άλλο δεν θα δεχθούμε να μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και ως προς όλα τα θέματα που θα συζητηθούν δεν θα δεχθούμε καμιά επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων, τίποτα ασύμβατο με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο», είπε.

Μάλιστα το υπουργείο Εργασίας έχει καλέσει σε συνάντηση, την Τρίτη, τις οργανώσεις των κοινωνικών εταίρων για την διαμόρφωση ενιαίου κοινωνικού μετώπου στα εργασιακά.

Διαβάστε επίσης:

Έγγραφο ΦΩΤΙΑ της τρόικας για τα εργασιακά! Θέλει κατάργηση τριετιών,δώρων,συλλογικών συμβάσεων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top