«Όχι» Καμμένου στο ΤΑΙΠΕΔ για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Αρνήθηκε να κληθεί στην Επιτροπή της Βουλής

«Όχι»  Καμμένου στο ΤΑΙΠΕΔ για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας  των Ενόπλων Δυνάμεων
Αρνήθηκε ο Πάνος Καμμένος να κληθεί το ΤΑΙΠΕΔ να διατυπώσει άποψη επί της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η οποία επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Άμυνας. Σε αυτό προβλέπεται και η δημιουργία Υπηρεσίας Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, για τις περιπτώσεις φυσικά που δεν χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς.
«Αυτοί να ασχολούνται με τα δικά τους ταμεία και εμείς με τα δικά μας . Δεν έχει σχέση με το ταμείο και αν τους εμπλέξουμε με την επιτροπή, αυτό θα θέλουν οι δανειστές» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος, όταν η ΝΔ διά του βουλευτή της Θ. Δαβάκη ζήτησε να κληθεί τεχνοκράτης του ΤΑΙΠΕΔ ώστε να διατυπώσει γνώμη για την καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.
«Αρνούμαστε να συζητήσουμε με το ΤΑΙΠΕΔ για την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων» ανέφερε επίσης ο Υπουργός Άμυνας, ενώ πρόσθεσε ότι «το ΤΑΙΠΕΔ είναι οι δανειστές». Για τον ίδιο λόγο ζήτησε από τη ΝΔ να μην επιμείνει. «Αν θέλετε το ΤΑΙΠΕΔ ως ειδικό επί των πωλήσεων, σας λέω ότι αυτό που θα γίνει είναι ότι θα ικανοποιήσουμε εκείνους που θέλουν η εκμετάλλευση της περιουσίας των 24 δισ. ευρώ να πάει γα το χρέος» τόνισε ο Π. Καμμένος.
Προκάλεσε όμως έτσι και την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ. « Η εμπειρία του ΤΑΙΠΕΔ είναι πολύτιμη . Αυτό που θέλει να φέρει ο υπουργός, μας βάζει σε υποψία για την διαχείριση. Γιατί αντιδρά έτσι ο υπουργός σα να τον τσίμπησε μύγα;» διερωτήθηκε η βουλευτής της ΝΔ.
Τελικά, μετά τη διαφωνία πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία, με την Επιτροπή να αποφασίζει να μην κληθεί εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top