Θεοδωράκης υπέρ της ευθανασίας στο facebook με αφορμή το βιβλίο του Α. Βέλιου

«Ο ασθενής έχει δικαίωμα να κοιμηθεί βαθιά πριν πεθάνει»

Υπέρ της ευθανασίας σε ασθενείς σε τελικό στάδιο τάσσεται ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο facebook, υπενθυμίζοντας την απόφαση του γαλλικού κοινοβουλίου αλλά και με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου για την προσωπική του περίπτωση.
«”Ο ασθενής έχει δικαίωμα να κοιμηθεί βαθιά πριν πεθάνει”. Με αυτή τη φράση ως οδηγό το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία, πριν από έξι μήνες, νόμο που επιτρέπει τη “συνεχή και βαθιά καταστολή ασθενών σε τελικό στάδιο”. Είναι αυτό που στην Ελλάδα λέμε “ευθανασία”. Τη συζήτηση για το δικαίωμα και των Ελλήνων στην ευθανασία ξαναέβαλε στο δημόσιο διάλογο ο Αλέξανδρος Βέλιος» γράφει στη σχετική ανάρτηση στο facebook o Σταύρος Θεοδωράκης.
theodorakis efthanasia fb.jpg

Ο επικεφαλής του Ποταμιού προσθέτει:
«Δημοσιογράφος αριστοκρατικών αρχών (με την έννοια της ευγένειας και της διαχρονικότητας), ο Αλέξανδρος τολμά να διεκδικεί αυτό το δικαίωμα για τον εαυτό του και σήμερα στο Ίδρυμα Κακογιάννη παρουσιάζει το βιβλίο του “Εγώ και ο θάνατός μου”. Ο Αλέξανδρος τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες θα φύγει για την Ελβετία. Μια από τις πολλές “δυτικές” χώρες που αναγνωρίζουν στους πολίτες που πάσχουν από ανίατες ασθένειες το δικαίωμα να διαλέξουν πώς και πότε θα φύγουν. Αποχαιρετώντας τον να του υποσχεθούμε ότι θα ανοίξουμε και εδώ επιτέλους αυτή τη συζήτηση χωρίς προκαταλήψεις και κραυγές. Το δικαίωμα του ανθρώπου για ένα αξ��οπρεπές τέλος».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top