Η απάντηση του Νίκου Παππά για την επιστολή-κόλαφο της Κομισιόν – Πυρά από την αντιπολίτευση

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θέλει υπουργό-καναλάρχη – Λοβέρδος: Πάλι ψευδόμενος ο υπουργός Προπαγάνδας

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Νίκος Παππάς όσον αφορά το θέμα της επιστολής της Κομισιόν για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη επιστολή δεν αφορά θέματα που σχετίζονται με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και κατηγορεί την «Καθημερινή», η οποία την δημοσίευσε, για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος και σύγχυσης.

Αναλυτικά ο κ. Παππάς αναφέρει τα εξής:

«Ενόψει της αυριανής εκδίκασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας των αιτήσεων ακυρώσεως που έχουν καταθέσει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας κατά αποφάσεων που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η εφημερίδα «Καθημερινή» του Ομίλου Αλαφούζου, προσπαθεί να δημιουργήσει «κλίμα» και να προκαλέσει σύγχυση στο αναγνωστικό κοινό.

Συσχετίζει αλληλογραφία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Επιτρόπου Έτινγκερ για θέματα που αφορούν το ψηφιακό φάσμα και την ΕΕΤΤ, με την διαδικασία της αδειοδότησης, με τρόπο που ήδη να γίνεται αναπαραγωγή της παραπληροφόρησης από ηλεκτρονικά sites με τίτλο: «Κομισιόν: ζητά εξηγήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες» και «Επιστολή κόλαφος της Κομισιόν για τις τηλεοπτικές άδειες».

Διευκρινίζεται:

• Η ανωτέρω επιστολή δεν αφορά θέματα που σχετίζονται με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

• Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ανάρτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες (ν. 4339/2015) και ουδέποτε η Κομισιόν ζήτησε να παρασχεθούν εξηγήσεις ή αποσαφηνίσεις για τα άρθρα 1 – 15 του νόμου που αφορούν την αδειοδότηση.

Αύριο ολοκληρώνεται η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες και οδεύουμε προς την τελική ευθεία για την πρώτη αδειοδότηση στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Οι απόπνεες προσπάθειες του παλαιού μηντιακού κατεστημένου να την εμποδίσουν καθίστανται μάταιες».

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θέλει υπουργό–καναλάρχη

«Είναι προφανές τόσο από την έκταση, όσο και από την ένταση της επιστολής, ότι υπάρχει μείζον θέμα για την κυβέρνηση... Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και μήνες πως η κυβέρνηση – όπως κάνει και με τον εκλογικό νόμο - βάζει πρώτα το κομματικό συμφέρον» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης στον Σκάι, σχολιάζοντας το θέμα.

«Το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση είναι ότι θέλει υπουργό -καναλάρχη που να ρυθμίζει τα πάντα» τόνισε, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να αλλάξει ρότα και να ακολουθήσει το δρόμο της Ευρώπης» και πως «ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντίθετος με τους νόμους και το Σύνταγμά μας και το κοινοτικό δίκαιο».

Λοβέρδος: Ο Νίκος Παππάς πιάστηκε πάλι ψευδόμενος

«Ο Υπουργός Προπαγάνδας και πάλι πιάστηκε ψευδόμενος. Αντί επαίνων, όπως διακινούσε το υπουργείο του, ήλθε η απάντηση-κόλαφος από τον αρμόδιο Επίτροπο. Τόσο ως προς τον αριθμό των καναλιών, όσο και ως προς ρυθμίσεις του νόμου του για τα ΜΜΕ σε σχέση με τη Digea» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«"Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια" λέει ο λαός και ο Υπουργός Προπαγάνδας σπεύδει κάθε μέρα να τον επαληθεύσει. Φυσικά και δεν περιμένουμε να κοκκινίσει από ντροπή για τα ασύστολα ψεύδη του, αφού είναι συστηματίας. Περιμένουμε όμως να κάνει τις αναγκαίες κινήσεις, για να μη διασύρει άλλο τη χώρα μας» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Βενιζέλος: Προοίμιο για όσα θα επακολουθήσουν η επιστολή

«Όλα όσα περιλαμβάνονται στην πολυσέλιδη επιστολή του κ. Έτιγκερ είχαν επισημανθεί στη Βουλή στις 29.1.2016. Είχα τότε τονίσει επιπλέον ότι οι παραβιάσεις του ενωσιακού δικαίου ως προς τις ρυθμιστικές αρχές συνιστούν και παραβιάσει του άρθρου 28 του Συντάγματος» είπε από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει την επιστολή του επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ για τ��ς τηλεοπτικές άδειες στην Αθήνα ως «προοίμιο για όσα θα επακολουθήσουν», παρομοι��ζοντας τη χώρα μας με την Πολωνία.

Ο ίδιος εκφράζει ακόμη «την ελπίδα ότι η Δικαιοσύνη θα διαφυλάξει εντέλει και την εξωτερική αλλά και την εσωτερική της ανεξαρτησία και θα προστατεύσει την πολυφωνία και το κράτος δικαίου».

Δείτε ακόμη:

Η Κομισιόν αδειάζει την κυβέρνηση για το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο:Επιστολή-κόλαφος με ενστάσεις

Η Κομισιόν αδειάζει την κυβέρνηση για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο-Το σχόλιο της ΕΙΤΗΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top