Στο Πεκίνο ο Τσίπρας - Θα διαρκέσει 5 μέρες η επίσκεψη – Μαζί του και η Περιστέρα

Αναζητά επενδύσεις ο πρωθυπουργός – «Τα δύσκολα είναι πίσω μας»

Στο Πεκίνο ο Τσίπρας - Θα διαρκέσει 5 μέρες η επίσκεψη – Μαζί του και η Περιστέρα

Στο Πεκίνο βρίσκεται ήδη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του στην Κίνα, η οποία θα κρατήσει 5 μέρες.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει κυβερνητική αντιπροσωπεία και μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται και η σύζυγός του Περιστέρα Μπαζιάνα.

Ο κ. Τσίπρας αναζητά επενδύσεις και ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, με την Κίνα να έχει εντάξει τη χώρα μας στα σχέδια της για οικονομική επέκταση στην Ευρώπη (εξ ου και το βάρος που ρίχνεται στη συμφωνία με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά).

16806285.jpg
Ο πρωθυπουργός θα έχει επαφές με την κινεζική ηγεσία αλλά και συναντήσεις με οικονομικούς παράγοντες μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της COSCO, o Πρόεδρος του Wanda Group, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HUAWEI και ο πρόεδρος της ΖΤΕ.

Παράλληλα, θα επισκεφτεί το Σινικό Τείχος, την Κόκκινη Πλατεία και την απαγορευμένη πόλη.

aaatsipronni kina.jpg
«Άφιξη στο Πεκίνο.Ένα σημαντικό ταξίδι για την αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας σε πολιτικό & οικονομικό επίπεδο» έγραψε ο ίδιος στο twitter κρατώντας μια ανθοδέσμη που του έδωσε ένα μικρό κορίτσι.

Τσίπρας: Τα δύσκολα πέρασαν - Ανοίγει ο δρόμος για τη μείωση του χρέους

«Βασιζόμενοι στις παραδοσιακά εξαιρετικές μας σχέσεις, θεωρούμε ως στρατηγική μας επιλογή την ενίσχυση της διμερούς μας συνεργασίας, η οποία από το 2006 διέπεται από τη Συνολική Στρατηγική Εταιρική Σχέση» επισημαίνει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Xinhua.

Σε συνέντευξη, εξάλλου, που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV2, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως αμοιβαία επωφελή τη συμφωνία για την Cosco.

16806293.jpg

Ο πρωθ��πουργός επισήμανε ότι η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας. «Η Ελλάδα είναι σε στρατηγική θέση και γίνεται πύλη εισαγωγής εμπορευμάτων αλλά και πολιτιστική πύλη» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα αποφάσισε να γίνει μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων για τη δυνατότητα χρηματοδότησης ελληνικών επενδύσεων σε ασιατικές χώρες και ασιατικών σε Ελλάδα.

tsip-gotz.jpg
Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συμφωνία Ελλάδας-Θεσμών και στο θέμα της μείωσης του χρέους είπε ότι «τα δύσκολα είναι πίσω μας. Ο ελληνικός λαός έδειξε αντοχή και υπομονή. Έκλεισε η πρώτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση. Για πρώτη φορά ανοίγει δρόμος για τη μείωση του χρέους, προϋπόθεση για την επενδυτική εμπιστοσύνη».

aaa-pekino.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top