Οι Σλοβάκοι κοπιάρουν την Τασία! «Οι μετανάστες έρχονται στην χώρα μας και... εξαφανίζονται»

«Πάνε στη Γερμανία! Ας την ενισχύσουμε οικονομικά»

Οι Σλοβάκοι κοπιάρουν την Τασία! «Οι μετανάστες έρχονται στην χώρα μας και... εξαφανίζονται»

​Η Σλοβακική Προεδρία σκοπεύει να προτείνει την οικονομική ενίσχυση των χωρών τελικού προορισμού των μεταναστών, δηλαδή της Γερμανίας, της Σουηδίας και του Βελγίου, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών της Σλοβακίας Ντενίζα Σάκοβα, η οποία μίλησε την Πέμπτη στον Τύπο στη Μπρατισλάβα για τις προτεραιότητες της Σλοβακικής προεδρίας.

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου αντικαθιστούσε τον Υπουργό Εσωτερικών, Ρόμπερτ Κάλινακ, ο οποίος αντιμετωπίζει την τρίτη πρόταση μομφής επί υπουργίας του, στο Κοινοβούλιο.

Η Γενική Γραμματέας επιχειρηματολόγησε χρησιμοποιώντας μια ατάκα που είχε πει η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου! “Οι μετανάστες έρχονται στην Σλοβακία και σε 24 ώρες εξαφανίζονται”, είπε και πρόσθεσε “η Σλοβακία δεν είναι ο τελικός τους προορισμός”. Θεωρώντας, όπως είπε “μη πρακτικό και μη εφικτό” το σύστημα των ποσοστώσεων, η Σλοβακική Προεδρία θα προτείνει την οικονομική ενίσχυση των χωρών τελικού προορισμού και ό��ι τους ενδιάμεσους σταθμούς.

Ωστόσο, η Σάκοβα παραδέχθηκε ότι αυτή η άποψη είναι της χώρας της και μερικών ακόμα στο Συμβούλιο και ίσως να μην “προχωρήσει”.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star, στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου, η Σλοβακική Προεδρία (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2016) φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν “τίμιο μεσολαβητή” για να ακουστούν στο Συμβούλιο “νέες ιδέες” κυρίως χωρών του Βίζεγκραντ για το μεταναστευτικό και εκτιμά ότι “οι απόψεις της χώρας δεν θα επηρεάσουν αυτό το ρόλο”.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top