Η Βαγενά ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ τον Τσίπρα: Κόψε τους μισθούς του Δημοσίου για να σωθεί το ΕΚΑΣ

Έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό

​Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και στους συναρμόδιους υπουργούς έστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Βαγενά, εκλιπαρώντας τον να μην κόψει το ΕΚΑΣ και να βρει ένα ισοδύναμο μέτρο.

«Αντί να υποστούν τις συνέπειες της περικοπής/μείωσης οι άνθρωποι αυτοί, που εδώ και τόσα χρόνια έχουν δοκιμαστεί από τις οριζόντιες και άδικες περικοπές συντάξεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, να θεσπιστεί με κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση ισοδύναμο μέτρο», αναφέρει η κυρία Βαγενά στην επιστολή της και δε διστάζει να προτείνει την περικοπή των μισθών του Δημοσίου για να διασωθεί το ΕΚΑΣ.

Αναλυτικά η επιστολή της Άννας Βαγενά αναφέρει:

«Αθήνα, 30η Ιουνίου 2016

ΕΝΔΕΙΞΗ: ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Προς τον αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα / Κοιν. 1. Υπουργό Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, 2. Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο

ΑΝΑΦΟΡΑ - ΑΙΤΗΜΑ

Της Άννας Βαγενά, βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας

Θέμα: Μείωση/Περικοπή ΕΚΑΣ σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Σχετικά με τις μειώσεις και περικοπές του ΕΚΑΣ σε πάνω από 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους, νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να απευθύνω ανοιχτή έκκληση στον κ. Πρωθυπουργό και τους συν-αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας:

Αντί να υποστούν τις συνέπειες της περικοπής/μείωσης οι άνθρωποι αυτο��, που εδώ και τόσα χρόνια έχουν δοκιμαστεί από τις οριζόντιες και άδικες περικοπές συντάξεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, να θεσπιστεί με κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ μέτρο.

Συγκεκριμένα, προτείνω να γίνει αναλογική μείωση των μεγάλων (από 2.000 ευρώ και πάνω) μισθών του Δημοσίου.

Είναι προτιμότερο να μειωθούν όλοι οι μεγάλοι μισθοί του Δημοσίου, να χάσουν κάποια χρήματα όλοι οι μισθοδοτούμενοι από το κράτος (από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό και τον βουλευτή έως τον δικαστικό και τον υψηλόβαθμο υπάλληλο), παρά να υποστούν οι μικρο-συνταξιούχοι ένα τέτοιο βάρος στο ήδη πενιχρό οικογενειακό τους εισόδημα.

Το ήθος αλλά και η συνείδησή μου δεν μου επιβάλλουν τίποτα λιγότερο από την υπεράσπιση αυτής της πρότασης με όλη μου τη δύναμη.

Με εκτίμηση,
Άννα Βαγενά
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top