Όλα για να περάσει ο νέος εκλογικός νόμος – Κλείνει το μάτι και στη Χρυσή Αυγή ο Βούτσης

«Η Βουλή λειτουργεί με 300»

Όλα για να περάσει ο νέος εκλογικός νόμος – Κλείνει το μάτι και στη Χρυσή Αυγή ο Βούτσης

​Να περάσει ο νέο εκλογικός νόμος θέλει η κυβέρνηση και μάλιστα με 200 ψήφους, ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές και για να το πετύχει φαίνεται πως λοξοκοιτάζει και στη Χρυσή Αυγή. Αυτό τουλάχιστον φανερώνουν οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση στην εκπομπή «42 λεπτά».

«Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτοι και μη ευπρόσδεκτοι ψήφοι. Δεν έχουμε μιλήσει με τη Χρυσή Αυγή, είδατε ούτε ο Πρωθυπουργός μίλησε με τη Χρυσή Αυγή για αυτό το θέμα. Από εκεί και πέρα η Βουλή λειτουργεί με 300. Ποτέ δεν αφαιρέθηκε καμία ψήφος από καμία πλευρά. Αυτό που σας λέω δεν αποτελεί πρόσκληση προς τη Χρυσή Αυγή», είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή μάλιστα, παρά τη διευκρίνιση του κ. Βούτση ότι όσα λέει δεν αποτελούν πρόσκληση στη Χρυσή Αυγή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

«Αν ο κ. Βούτσης ο ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται άνετα να ψηφίζει τον εκλογικό νομό με τη Χρυσή Αυγή δεν έχω να πω τίποτα. Τι να πω; Επιβεβαιώνει τα μεγάλα αδιέξοδα της κυβέρνησης. Για 200 ψήφους θα φανούν στη ψηφοφορία και θα φανεί αν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που ουσιαστικά συμμετέχουν σε διαδικασία συνενοχής με την κυβέρνησή», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, όμως έσπευσε να επισημάνει πως δεν υπονοεί ότι έχει γίνει υπόγεια συνεννόηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στη Χρυσή Αυγή.

«Ο εκλογικός νόμος που όπως ακούγεται θα κατατεθεί από την κυβέρνηση κάνει πολύ κακό στον τόπο. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση. Η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων είναι συνταγή αποτυχιών. Ο εκλογικός νόμος πρέπει να διασφαλίζει την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα. Αυτή τη στιγμή η χώρα δεν πρέπει να μπει σε κατάσταση ακυβερνησίας και αδυναμίας να λαμβάνει ταχείες αποφάσεις, όπως τις χρειάζεται η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Έντονη ήταν και η αντίδ��αση του ανεξάρτητου βουλευτή Λ. Γρηγοράκου στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Όταν χρειαζόμαστε το ψάρι το βαφτίζουμε κρέας. Όπως μας βολεύει. Εγώ όταν ήμουν γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας συμμετείχα στη Διάσκεψη των Προέδρων με την κυρία Κωνσταντοπούλου και είχα δει μια σχετική αγάπη της κυρίας Κωνσταντοπούλου με το χώρο αυτό και νομίζω ότι η αγάπη αυτή συνεχίζεται. Πιστεύω ότι υπήρχε μια ιδιαίτερη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή και είχα και απτά παραδείγματα, όταν μερικές φορές είχα ενστάσεις σε κάτι, που κάποιοι φρόντιζαν να φεύγουν από τη σύνοδο των προέδρων, π.χ. ο κύριος Λαφαζάνης για να μην υπάρξει η πλειοψηφία για να πάρουμε μια απόφαση. Υπήρχε μια ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή. Όπως φαίνεται λοιπόν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής θα τις χρησιμοποιήσουν, εξάλλου αυτή η συγκυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση, η οποία έχει μόνο ιδιοτελείς σκοπούς», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top