Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε μετά το Brexit

Σημαντικές συναντήσεις- Αναλυτικά το πρόγραμμά του

​Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, όπου, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, συγκαλείται κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων και συγκεκριμένα, με τον πρόεδρο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με εκπροσώπους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, και εκπροσώπους των Ευρωπαίων Πρασίνων.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κληθεί ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών, η οποία προηγείται της Συνόδου Κορυφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες προκειμένου να γίνει η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών στο Παρίσι, την Παρασκευή.

Πρόκειται για τη Σύνοδο, η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Ρώμη (σ.σ. όπου επίσης είχε κληθεί ο Αλέξης Τσίπρας) και είχε αναβληθεί εξαιτίας της πτώσης του αιγυπτιακού αεροσκάφους.

Εφόσον πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των ευρωπαίων Σοσιαλιστών, την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει κατόπιν πρόσκλησης του Φρανσουά Ολάντ και στη συνέχεια θα μεταβεί απευθείας στην Κίνα για την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, σήμερα και αύριο, στις Βρυξέλλες (σ.σ. αναγρά��εται η τοπική ώρα).

Σήμερα:
-08:00, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
-08:45, συναντάται με την πρόεδρο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκάμπι Τσίμερ.

-09:15, θα έχει συνάντηση με τους Συμπροέδρους, Ρεμπέκα Χαρμς και Φιλίπ Λάμπερτς, και την αντιπρόεδρο Σκα Κέλερ, της Ομάδας Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
-13:15, θα συμμετέχει στην προπαρασκευαστική συν��ντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ως παρατηρητής).
-15:00-15:45 'Αφιξη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
-16:00-16:30 Ανταλλαγή απόψεων των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
-16:45- 22:00 Εργασίες Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αύριο Τετάρτη:
-09:15-09:45 'Αφιξη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
-10:00-12:30 Δεύτερη σύνοδος εργασιών- 'Ατυπη σύνοδος κορυφής των 27 κρατών-μελών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top