Μακρή για Brexit: «Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι»

«Σαν σφουγγάρι έσβησαν από την σημαία την Μ.Βρετανία οι Ευρωπαίοι»

Μακρή για Brexit: «Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι»

​To Brexit και όλες οι εξελίξεις γύρω από αυτό βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι το μήνυμα που στέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Μεγάλη Βρετανία είναι πως:«αφού αποφασίσατε να φύγετε, κάντε το γρήγορα».

Η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή έκανε λόγο για «πολύ σκληρή και συντονισμένη» αντίδραση των Ευρωπαίων αξιωματούχων κατά της Βρετανίας.

«Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είπαν πως "πρέπει να τελειώσει άμεσα η αποχώρηση", έσβησαν με ένα σφουγγάρι την Βρετανία από την Ευρωπαϊκή σημαία και δεν τους καλούν ούτε καν στις ευρωπαϊκές συνόδους», εξήγησε η κυρία Μακρή, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μια συμπεριφορά, τύπου “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι”».

Το ερώτημα βεβαίως, όπως τόνισε η κυρία Μακρή είναι, «αν πρόκειται για αμυντική συμπεριφορά των Ευρωπαίων ή αν θα θωρακιστούν και θα πουν πως “θα προχωρήσουμε με όσους μπορούν και όσοι δεν μπορούν θα μας βλέπουν από μακριά” χωρίς να χαλαρώσουν την οικονομική πολιτική τους» .

H γνωστή δημοσιογράφος υπενθύμισε το παλιό σχέδιο του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β.Σόιμπλε για την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, «βορράς και νότος». Σύμφωνα με την κυρία Μακρή, αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία επεδίωκε τρία πράγματα: α) ρύθμιση του χρέους β) το θέμα των πλεονασμάτων και γ)το θέμα των επενδύσεων. Ωστόσο, όπως επεσήμανε η κυρία Μακρή, οι επενδυτές τώρα ψάχνουν να σωθούν και οι ευρωπαίοι εταίροι προσπαθούν να δουν ποια θα είναι η επόμενη μέρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κανείς δεν ασχολείται με την Ελλάδα στην παρούσα φάση.

«Οι πολίτες πάντως έστειλαν ένα μήνυμα πως δεν θέλουν αυτή την Ευρώπη έτσι όπως “την έχετε φτιάξει”.Μήνυμα που απευθύνεται κυρίως στο Βερολίνο» υπογράμμισε από την πλευρά της η Μάρα Ζαχαρέα.

Δείτε επίσης:

Bing Bang λόγω Brexit-Κατρακυλάνε ΟΛΑ τα Χρηματιστήρια!Αποσχιστικές τάσεις Σκωτίας-Β.Ιρλανδίας!

ΜΟΝΟ στο star.gr: Στο πόδι η Βρετανία για το Brexit- Τι μεταδίδουν Έλληνες που ζουν εκεί

Tα ΔΑΚΡΥΑ της συζύγου του Κάμερον κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του- ΦΩΤΟ

Μόνο στο star.gr: Η Ευρώπη αν δεν αλλάξει θα ΤΙΝΑΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ! Έρχεται GREXIT; Όλα τα σενάρια

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top