Μητσοτάκης για Brexit: Και στο παρελθόν η Ευρώπη αντιμετώπισε προκλήσεις και τις ξεπέρασε

«Να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέπτη»

Μητσοτάκης για Brexit: Και στο παρελθόν η Ευρώπη αντιμετώπισε προκλήσεις και τις ξεπέρασε

Διήμερη περιοδεία στο νησί της Σύρου πραγματοποιεί από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, καθώς και με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργο Μαραγκό.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, ενώ επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις στους δρόμους και στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, αλλά και εργαζόμενους.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Μεγάλη Βρετανία, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για την Ευρώπη», η οποία -όπως σημείωσε- «μας υποχρεώνει όλους να κοιταχθούμε στον καθρέφτη για να μπορέσουμε να διαγνώσουμε γιατί το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν φαίνεται να συγκινεί πια τους ευρωπαίους πολίτες».

«Η Ευρώπη σήμερα χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, ένα νέο πολιτικό αφήγημα, το οποίο θα μπορέσει να επανασυνδέσει την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την καθημερινή ζωή των πολιτών. Έτσι ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών και των πολιτών που αισθάνονται πια ότι η ευρωπαϊκή ιδέα δεν τους αφορά στο βαθμό που τους αφορούσε στο παρελθ��ν» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία θα συνιστούσα πάνω από όλα ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Η Ευρώπη έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις. Έχει καταφέρει να τις ξεπεράσει. Έτσι θα τις ξεπεράσει και τώρα» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top