Βρυξέλλες: Έκτακτη σύσκεψη Γιούνκερ, Σουλτς, Τουσκ και Ρούτε για το δημοψήφισμα

Ετοιμάζονται για τρία ενδεχόμενα: Brexit, Bremain και ΙΣΩΣ

Βρυξέλλες: Έκτακτη σύσκεψη Γιούνκερ, Σουλτς, Τουσκ και Ρούτε για το δημοψήφισμα

​Οι Βρυξέλλες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις από το δημοψήφισμα στη Βρετανία. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει και κανείς δεν μπορεί να περιγράψει τι θα γίνει την επομένη του δημοψηφίσματος.

Οι ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, Γιούνκερ, Σουλτς, Τουσκ και Ρούτε, θα συναντηθούν τις επόμενες ώρες στις Βρυξέλλες για να φτιάξουν μια ανακοίνωση, η οποία θα έχει δύο εκδοχές. Η μία θα έχει την εκδοχή του ��Μένουμε Ευρώπη» και η άλλη της «Εξόδου από την Ευρώπη».
Στην περίπτωση που η Βρετανία μείνει στην Ευρώπη, θα δίνουν μια πολιτική εντολή στην Μάριαν Τάισεν να διαπραγματευτεί πώς αυτές οι επτά παραχωρήσεις, τις οποίες έδωσαν οι Ευρωπαίοι στη Βρετανία τον Φεβρουάριο, θα γίνουν κοινοτικό δίκαιο.
Στην άλλη περίπτωση, θα πρέπει ο Ντέιβιντ Κάμερον να τους δώσει επίσημη διαβεβαίωση αποχώρησης στη βάση του άρθρου 50 της Συνθήκης και μετά να αρχίσουν αντίστροφες διαπραγματεύσεις από αυτές που κάνει σήμερα η Τουρκία.
Υπάρχει όμως και μία τρίτη περίπτωση, η οποία είναι η πιο επικίνδυνη απ’ όλες. Αν ο Κάμερον «πέσει» από την Πρωθυπουργία ή τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση, κανένας δεν θα ειδοποιήσει τις Βρυξέλλες τι ακριβώς θέλει να κάνει η Βρετανία και θα οδηγηθούμε σε μια παρατεταμένη περίοδο του «ΙΣΩΣ».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top