Στην Αθήνα σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν

Θα έχει συναντήσεις με Παυλόπουλο, Τσίπρα, Μητσοτάκη

Στην Αθήνα σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν

​Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί και το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας που παρέχει υπηρεσίες σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Επίσης θα έχει συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους σήμερα και αύριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο κ. Μουν θα επισκεφθεί στις 18:30 το Κέντρο Αλληλεγγύης, ενώ αύριο θα μεταβεί στη Λέσβο, όπου και θα μιλήσει με πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο, μετανάστες, εθελοντές και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Σε γραπτή του δήλωση μάλιστα στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρει:

«Εξακολουθώ να τονί��ω την ανάγκη παροχής βοήθειας και υποστήριξης σε όσους διασώθηκαν, διασφάλισης επαρκών συνθηκών υποδοχής και πρόσβασης σε άσυλο για όσους χρήζουν ανάγκης διεθνούς προστασίας. Τα δικαιώματα των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν (τους τόπους τους), πρέπει να προστατεύονται διαρκώς, και σύμφωνα με το νόμο αλλά και στην πράξη».

Τέλος σήμερα το βράδυ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα δειπνήσει στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, μετά των συζύγων τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top