Επιστολή διαμαρτυρίας Μητσοτάκη σε Βούτση για τις κυβερνητικές πρακτικές στη Βουλή

Για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τις «άσχετες τροπολογίες» και τις νομοτεχνικές βελτιώσεις

Επιστολή διαμαρτυρίας Μητσοτάκη σε  Βούτση για τις κυβερνητικές πρακτικές στη Βουλή
Επιστολή με την οποία διαμαρτύρεται για τις κοινοβουλευτικές πρακτικές της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση.
Σε αυτήν θ��τει θέματα που αφορούν στον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία προκύπτουν, είτε από κατάχρηση διαδικασιών, είτε από παράβαση κανόνων, ακόμη και συνταγματικού επιπέδου, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, ειδικότερα στη συχνότητα νομοθέτησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες συνταγματικές προϋποθέσεις, στην κατάθεση μεγάλου αριθμού άσχετων τροπολογιών στα συζητούμενα νομοσχέδια, καθώς και στην αντικατάσταση ολόκληρων άρθρων νομοσχεδίων - λίγο πριν την ψήφισή τους - με πρόσχημα νομοτεχνικές βελτιώσεις.
Επιπλέον, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει την «επιλεκτική προτεραιότητα στα αιτήματα Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών», καθώς και «την συστηματική υποβάθμιση του Κοινοβουλευτικού ελέγχου», με ευθύνη Υπουργών, που αρνούνται να προσέλθουν στη Βουλή.
Για το ζήτημα των κοινοβουλευτικών πρακτικών της κυβέρνησης η ΝΔ διοργάνωσε και συνέντευξη τύπου στη Βουλή.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top