Σκουρλέτης κατά «Παραιτηθείτε»: Έχει το σπέρμα μιας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής

Ο υπουργός Περιβάλλοντος βάζει στο μικροσκόπιο τις λοιπές χρώσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ

Σκουρλέτης κατά «Παραιτηθείτε»: Έχει το σπέρμα μιας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής
Με σκληρές εκφράσεις επιτέθηκε κατά του κινήματος «Παραιτηθείτε» ο Πάνος Σκουρλέτης.
«Έχουν το σπέρμα μιας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής» είπε ο υπ��υργός Περιβάλλοντος μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM, σημειώνοντας ωστόσο πως «έχουν κάθε δικαίωμα να διαδηλώνουν, να πάνε οι άνθρωποι και να καταμετρηθούν. Καθώς δείχνουν τη λογική τους απομονώνονται και αποξενώνονται από τον κόσμο».
Όσον αφορά το κίνημα των Αγανακτισμένων και τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό, είπε πως «εκεί γεννήθηκε μια νέα πολιτικοποίηση, όχι ένας αρνητισμός για τη δημοκρατία». Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως «δεν ανεχθήκαμε συνθήματα που έβριζαν το Κοινοβούλιο».
Στο μικροσκόπιο οι λοιπές χρεώσεις στο τιμολόγιο της ΔΕΗ
Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στα τιμολόγια της ΔΕΗ με αφορμή τη μείωση 15% στην τιμή του ρεύματος από την 1η Ιουλίου.
Παράλληλα, τοποθετήθηκε και για τις λοιπές χρεώσεις στους λογαριασμούς: «Πέρα από το ανταγωνιστικό, εμπορικό σκέλος που αφορά την παραγωγή του ρεύματος -το κόστος και τη μείωση, ανάλογα- υπάρχουν όλες αυτές οι χρεώσεις που αφορούν τα δίκτυα, το τέλος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και εδώ είναι ένα “κουβάρι”. Eμείς μελετάμε όλα τα πεδία του τελικού αποτελέσματος, για να μπορέσουμε να πετύχουμε φθηνές και αξιόπιστες υπηρεσίες και προς τους ιδιώτες καταναλωτές και προς τις επιχειρήσεις».
«Βαδίζουμε σε μία αγορά ενέργειας που θα είναι πιο απελευθερωμένη»
Αναφερόμενος στον τομέα της ενέργειας, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για ενοποίηση της ενεργειακής αγοράς της Ευρώπης «για να πετύχουμε ενεργειακή ασφάλεια και για να καταπολεμήσουμε και την ενεργειακή φτώχεια».
«Βαδίζουμε σε μία αγορά η οποία θα είναι πιο απελευθερωμένη» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση θέλει να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των δικτύων.
Δείτε ακόμη:
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top