Κουρουμπλής για «Παραιτηθείτε»: «Αφήστε τα παιδιά να παίζουν»

Θυμήθηκε το 1981 και τις κυρίες με γούνες που διαδήλωναν

​Και ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής πήρε σήμερα μέρος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο κίνημα «Παραιτηθείτε».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», θέλοντας να υποβαθμίσει τη συγκέντρωση της Τετάρτης είπε:

«Αφήστε τα παιδιά να παίζουν, έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα, το 1981 είχαν βγει κάτι κυρίες με γούνες και βραχιόλια να διαμαρτυρηθούν».

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε επίσης και στη ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση λέγοντας:

«Η υπόθεση του Συντάγματος δεν μπορεί να είναι αποκλειστική υπόθεσ�� των συνταγματολόγων και των πολιτικών, είναι ο καταστατικός χάρτης της χώρας, πρέπει να ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με πρωτοβουλία και όλων των κομμάτων.

Όλες οι διεργασίες που θα γίνουν κατά το διάλογο αυτό θα είναι χρήσιμες, θα μιλήσουν άνθρωποι, θα μπολιαστεί η σκέψη όλων, θα είναι μία “θερμογόνα” διαδικασία μέσα στην κοινωνία, με την θετική τριβή των απόψεων που θα κατατεθούν, θα οδηγήσουν την σκέψη όλων σε συγκεκριμένους δρόμους».

Σημείωσε ακόμα πως η διαδικασία αυτή δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει δημοψήφισμα, επισημαίνοντας πως αυτό που έχει σημασία είναι να ανοίξει ο διάλογος στην κοινωνία, για να ενεργοποιηθούν τα αποθεματικά που υπάρχουν και να κινητοποιηθούν οι πολίτες που είναι πολιτικά και κοινωνικά παροπλισμένοι.

«Στο θέμα του Συντάγματος δεν μπορούμε να πάμε στη λογική των απόλυτων πλειοψηφιών, χρειάζονται συναινέσεις», είπε.

Όσον αφορά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε πως δεν είναι η ώρα για να πάμε στην απλή και άδολη αναλογική.

«Είναι καλύτερο να έχουμε προγραμματική σύγκλιση κομμάτων ή να αναζητούμε κόμμα για συνεργασία την επομένη των εκλογών; Πόσο μεγάλη διαφορά έχει η πλήρης απλή αναλογική, από την απλή αναλογική στις 270 έδρες (δηλαδή το 90%) και 30 έδρες για ενίσχυση της κυβερνησιμότητας του επόμενου σχήματος. Το καθοριστικό στοιχείο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι η πολιτική σταθερότητα, αυτή τ�� στιγμή προέχει η χώρα», είπε και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί ο κοινός τόπος στην πολιτική αυτή πρόταση, που θα παντρεύει την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα και την απλή αναλογική. Εξάλλου τα μικρότερα κόμματα δεν έχουν να κερδίσουν κάτι σημαντικό, πέρα από μία ίσως έδρα που είναι και πάλι αμφίβολο. Το δεύτερο κόμμα και το πρώτο είναι που θα ευνοηθούν, μην φανταζόμαστε ότι είναι οι διαφορές μεγάλες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top