Παπαδημούλης: «Χάνεται 1 τρισ. ευρώ κάθε χρόνο στην ΕΕ από τη φοροδιαφυγή»

«Η Κομισιόν έκανε ένα μικρό, καθυστερημένο βήμα»

​Για τα έσοδα που χάνει η ΕΕ από τη φοροδιαφυγή μίλησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, επισημαίνοντας ότι τα κέρδη πρέπει να φορολογούνται εκεί που παράγονται.

«Η Κομισιόν έκανε ένα μικρό, καθυστερημένο, θετικό βήμα προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», είπε.

Ολόκληρη η παρέμβαση του κ. Παπαδημούλη αναφέρει:

«Σύμφωνα με επίσημους υπολογισμούς κ. Μοσκοβισί, ένα τρισεκατομμύριο ευρώ χάνεται ετησίως από αυτή τη γιγαντιαία φορολογική απάτη. Χάνεται από τους κρατικούς προϋπολογισμούς και πρέπει να επιστρέψει για να στηρίξει τις επενδύσεις, την ανάπτυξη αλλά και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Πρόκειται για ένα προκλητικό έλλειμμα Δικαιοσύνης και υγιούς ανταγωνισμού, που αποκάλυψαν τα Panama papers, υπέρ των πολυεθνικών και σε βάρος των συνεπών φορολογουμένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των κρατών.

Η θέση της πολιτικής μου ομάδας είναι ότι τα κέρδη πρέπει να φορολογούνται εκεί που παράγονται, να υπάρξει επιτέλους μητρώο, φορολογική εναρμόνιση, μαύρη λίστα για τους φορολογικούς απατεώνες, αρνητική δημοσιότητα και αυστηρές ποινές.

Και πρέπει να υπάρξει περισσότερη και αποτελεσματικότερη και ευρωπαϊκή και παγκόσμια συνεργασία για την αντιμετώπιση αυτής της κραυγαλέας αδικίας και απάτης. Η Κομισιόν έκανε ένα μικρό, καθυστερημένο, θετικό βήμα. Ορισμένα κράτη μέλη προσπαθούν στο Συμβούλιο αυτό να το περιορίσουν - το ευρωκοινοβούλιο πρέπει να ασκήσει αντίρροπη πίεση για να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Και μέσα στην Ευρώπη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top