Θέλει αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ο Μητσοτάκης,αλλά όχι κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού

«Δεν πρόκειται να έρθει ανάπτυξη με αυτή την ιδεοληπτική κυβέρνηση»

​Λάβρος εναντίον της κυβέρνησης εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, προβλέποντας δύσκολες καταστάσεις για τη χώρα και τους πολίτες από τον Σεπτέμβριο σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε ένα νέο τραγικό αδιέξοδο», είπε, αναφερόμενος στο νέο πακέτο μέτρων που θα κληθεί να φέρει στη Βουλή, ενώ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου και κατά την κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

«Δεν θα έλθει η ανάπτυξη διότι οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν την χώρα σε κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας. Με αυτή την ιδεοληπτική κυβέρνηση και με αυτούς τους υπουργούς δεν θα έλθει η ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως η φορολογία οδηγεί τους πολίτες στην παραοικονομία, οι επενδύσεις δεν έρχονται και κλείνουν επιχειρήσεις.

«Από τον Σεπτέμβριο αυτά θα είναι εμφανή και η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε ένα νέο τραγικό αδιέξοδο. Αυτά έγιναν με επιλογή της κυβέρνησης για να ικανοποιήσει την εκλογική της πελατεία, υπάρχει ταξικό πρόσημο στις επιλογές της», είπε και πρόσθεσε:

«Η ΝΔ δεν θα γίνει ��αξικό κόμμα, εγώ προτάσσω έναν πολιτικό λόγο ενότητας, αποκρούω τον ταξικό διαχωρισμό, η ΝΔ δεν εκφράζει τους έχοντες και τους κατέχοντες. Η ΝΔ βρίσκει ερείσματα στις φτωχές γειτονιές της Αθήνας. Η αύξηση των έμμεσων φόρων επιβαρύνει εκείνους που δεν έχουν, ενώ η αύξηση των φορολογικών συντελεστών οδηγεί πολλούς σε απόγνωση και στην φοροδιαφυγή».

Ο πρόεδρος της ΝΔ προέβλεψε ακόμα πως ο «κόφτης» θα ενεργοποιηθεί, αφού τα έσοδα δε θα βγουν.

«Η χώρα και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν καμία άλλη μείωση μισθού, γι’ αυτό δεν μπ��ίνει θέμα 13ου και 14ου μισθού», είπε και τόνισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μην κοπεί το συνολικό εισόδημα.

«Αυτή την ώρα οι μισθοί είναι αρκετά έως πολύ χαμηλοί και δεν βρίσκεται εκεί το ��ρόβλημα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», σημείωσε.

Επιτέθηκε μάλιστα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν υπάρχει κανένας κόφτης χρέους. Είναι ένα ακόμη ψέμα του πρωθυπουργού. Καμία ουσιαστική δέσμευση για το χρέος δεν υπάρχει. Η ρύθμιση έχει μετατεθεί για το 2018, μετά τις γερμανικές εκλογές. Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα για να μείνει στην εξουσία, χωρίς να πάρει τίποτε. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, αυτήν την ετερόκλητη συμμαχία, είναι να μείνουν στην εξουσία».

Όσον αφορά στα εσωκομματικά της ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως παρέλαβε ένα κόμμα που είχε χάσει με 7 μονάδες τις εκλογές και τώρα είναι 8 – 10 μονάδες μπροστά.

«Δεν είμαστε σε στρατηγικό αδιέξοδο, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να προσδοκά ότι θα προσελκύσει τον μεσαίο χώρο γιατί όλη η πολιτική του διαδρομή είναι διαδρομή αναξιοπιστίας», είπε και συνέχισε:

«Ο κ. Τσίπρας θα παραμένει πάντα δέσμιος των "53" και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Γιατί δεν έχουμε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, γιατί δεν έχει αδειάσει το Ελληνικό, γιατί μας πήρε τρεις μήνες να αδειάσουμε την Ειδομένη. Αν τα κάναμε εμείς αυτά θα βρισκόμασταν απέναντι στους αλληλέγγυους και τις συνιστώσες».

Τέλος επανέλαβε για μια ακόμα φορά το αίτημά του για εκλογές λέγοντας:

«Είμαστε υπέρ των εκλογών γιατί το κόστος των εκλογών είναι μικρότερο από το κόστος της παραμονής αυτής της κ��βέρνησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top