ΚΑΡΦΙΑ Κακλαμάνη – Τραγάκη για την αποχώρηση της ΝΔ από την ψηφοφορία για τις offshore

«Έπρεπε να μείνουμε και να δώσουμε την ιδεολογική μας μάχη»

ΚΑΡΦΙΑ Κακλαμάνη – Τραγάκη για την αποχώρηση της ΝΔ από την ψηφοφορία για τις offshore

​Την διαφοροποίησή τους όσον αφορά στην αποχώρηση της ΝΔ από την ψηφοφορία της τροπολογίας για τις offshore, εξέφρασαν ο Ν. Κακλαμάνης και ο Γ. Τραγάκης.

«Χαίρομαι που δεν υποκύψαμε στον καθεστωτικό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δυστυχώς έκαναν άλλα κόμματα στη Βουλή και να πάμε να ψηφίσουμε από τον φόβο, ενδεχομένως του λαϊκού κόστους, “ναι” στη συγκεκριμένη τροπολογία. Το πρόβλημα δεν ήταν ούτε πολιτικό, ούτε νομικό, ήταν καθαρά για μας ιδεολογικό. Ποινικοποιείται κάθε μορφής επιχειρηματικότητας με αυτή την τροπολογία. Ήταν ιδεολογικό για εμένα το θέμα κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσει η ΝΔ», είπε ο κ. Κακλαμάνης στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm και πρόσθεσε:

«Εγώ θα προτιμούσα να μέναμε μέσα στη Βουλή, να δίναμε τη μάχη μας, την ιδεολογική και πριν από την ψηφοφορία ας αποχωρούσαμε. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα για εμένα, το ότι αποχωρήσαμε. Διότι, αισθάνθηκα λίγο άσχημα τρεις ώρες να μας λένε ότι μας λέγανε, τα περισσότερα ψέματα, και να μην υπάρχει αντίλογος. Πέραν του ότι, πρέπει να σας πω, ότι ο κανονισμός της Βουλής είναι σε κάποια σημεία σοφός. Δηλαδή σου δίνει το δικαίωμα της άρνησης ψήφου με τη μαγική λέξη “παρών”, αλλά το κυρίως θέμα για το οποίο εγώ είμαι χαρούμενος με τη στάση του κόμματός μου είναι ότι δεν υποκύψαμε στο λαϊκισμό και δεν ψηφίσαμε “ναι” σε μία επαίσχυντη αλλαγή που ποινικοποιεί κάθε μορφής επιχειρηματικότητας».

Τραγάκης: «Χάσαμε επικοινωνιακά με την αποχώρηση από τη Βουλή»

Στο ίδιο πνεύμα και ο βουλευτής Γ. Τραγάκης, ο οποίος τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1:

«Η ΝΔ ηττήθηκε επικοινωνιακά χθες ενώ κυριαρχούσε τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες. Με τη δημοσίευση των πόθεν έσχες θα φανεί ποιοι είχαν θέματα με offshore».

Σημείωσε ακόμα πως με την τροπολογία που καταργήθηκε αμνηστεύονται όσοι συμμετείχαν σε εξωχώριες εταιρείες καθώς τo ΦΕΚ που την έθετε σε ��σχύ δημοσιεύτηκε με μια σπουδή άνευ προηγουμένου από την Κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top