ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σε πανικό: Απαγορεύει τη συμμετοχή πολιτικών σε OΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εταιρεία του εξωτερικού!

Τι διευκρινίζει το Μέγαρο Μαξίμου για την τροπολογία – «Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος» υποστηρίζει

Τη συμμετοχή πολιτικών σε οποιαδήποτε εταιρεία του εξωτερικού και όχι μόνο σε off shore απαγορεύει τελικά η κυβέρνηση με τροπολογία της, σε αντικατάσταση της ρύθμισης η οποία ψηφίσθηκε στο πολυνομοσχέδιο και η οποία επέτρεπε την συ��μετοχή σε off shore σε «φορολογικά συνεργάσιμες χώρες».

Σε ενημερωτικό του σημείωμα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, μετά την αντίστοιχη δήλωση της κυβερνητικού εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, υποστηρίζει (με την φράση «διευκρινίζεται για όσους κάνουν ότι δεν κατάλαβαν») ότι ο νομικός ορισμός της “offshore” εταιρείας είναι αδύνατος και ότι για τον ίδιο λόγο, η προηγούμενη διάταξη, που είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2010, ήταν πρακτικά ανεφάρμοστη.

Και για τον λόγο αυτόν, αναφέρεται επίσης στο ενημερωτικό σημείωμα, η κυβέρνηση προώθησε, με το πολυνομοσχέδιο, νέα διάταξη, που απαγορεύει σε πολιτικά πρόσωπα, να είναι μέτοχοι εταιρειών, που έχουν την έδρα τους σε χώρες μη συνεργά��ιμες φορολογικά.
Το Μέγαρο Μαξίμου προσθέτει ότι «επειδή η υποκρισία γύρω από το θέμα αυτό περίσσεψε, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα διάταξη που απαγορεύει καθολικώς, γενικώς και ανεξαιρέτως την συμμετοχή πολιτικών προσώπων και των συγγενικών τους προσώπων σε μετοχικό κεφάλαιο ή διοίκηση οποιασδήποτε εταιρίας, ανεξαρτήτως χαρακτήρα και φύσης, με έδρα στο εξωτερικό».
Συμπληρώνει μάλιστα ότι «αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πόσοι, ποιοι και από ποιες παρατάξεις θα σπεύσουν να αποσύρουν τι�� μετοχές τους από εταιρίες του εξωτερικού ή να αποσύρουν συγγενικά τους πρόσωπα από off-shore επιχειρήσεις».
Το ενημερωτικό σημείωμα καταλήγει: «Θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top