ΤΑ ΠΗΡΑΝ οι Θεσμοί με Τσακαλώτο: «Εφαρμόστε τα προαπαιτούμενα, αλλιώς δόση… ΓΙΟΚ»!

Νέα εμπλοκή μετά από την επιστολή του υπουργού Οικονομικών

ΤΑ ΠΗΡΑΝ οι Θεσμοί με Τσακαλώτο: «Εφαρμόστε τα προαπαιτούμενα, αλλιώς δόση… ΓΙΟΚ»!

​Έντονα δυσαρεστημένοι με την ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως είναι για μια ακόμα φορά οι δανειστές μετά από την επιστολή που έλαβαν από τον Ε. Τσακαλώτο, στην οποία ο υπουργός Οικονομικών τους ανακοίνωσε τις οχτώ κόκκινες γραμμές που χαράσσει η ελληνική πλευρά.

«Είναι θέματα που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση και δεν βλέπω τον λόγο να υπάρχει περαιτέρω ελαστικότητα», είναι η απάντηση Ευρωπαίου αξιωματούχου που μίλησε στην εφημερίδα Καθημερινή, αποκαλύπτοντας έτσι και τις διαθέσεις των εταίρων ��ας.

Ήδη όπως αναφέρει η εφημερίδα έχει γίνει τηλεδιάσκεψη για το θέμα και η απόφαση που θα ληφθεί από τους επικεφαλής των θεσμών δεν φαίνεται να είναι θετική.

Ανάμεσα στα νέα αγκάθια που προέκυψαν είναι η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, με την ελληνική κυβέρνηση να μην θέλει να αναφέρεται ρητώς στη συμφωνία το εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί η πώληση του 20% σε στρατηγικό επενδυτή έως το τέλος του έτους.

Επίσης η κυβέρνηση αρνείται να αποσύρει τη διάταξη που προβλέπει τη δυνατότητα για ξεπάγωμα των ειδικών μισθολογίων έως το τέλος του χρόνου και επιμένει στη διατήρησή της.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι πάντως υποστηρίζουν πως τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών που θα εγκρίνουν την εκταμίευση της δόσης, δεν αναμένεται να δεχθούν αλλαγές στο πακέτο των προαπαιτουμένων.

Ενδεικτικό είναι ότι ο ESM σε χθεσινό του έγγραφο που εξειδικεύει την απόφαση του τελευταίου Eurogroup για την Ελλάδα καθιστά σαφές ότι εκταμίευση της δόσης θα γίνει μόνο όταν η ελληνική πλευρά ικανοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στελέχη της τρόικας χαρακτηρίζουν «υπερβολική» την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης και εξέφραζαν ότι τις επόμενες εβδομάδες το θέμα θα έχει κλείσει.

Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι η ΕΚΤ να επαναφέρει το waiver, αλλά υπάρχει ανησυχία ότι η μη εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων ενδεχομένως να λειτουργήσει αρνητικά στην απόφαση της ΕΚΤ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top