Χατζηνικολάου:Θα έχουμε νέα ένταση με τα ισοδύναμα-Να μειώσουν την κρατική σπατάλη

Διαφωνία κυβέρνησης -δανειστών - Θα χάσουμε τη δόση;

Χατζηνικολάου:Θα έχουμε νέα ένταση με τα ισοδύναμα-Να μειώσουν την κρατική σπατάλη

Στον «αέρα» κινδυνεύει να βρεθεί η δόση των 7,5 δισ. ευρώ, καθώς η κυβέρνηση δηλώνει στους δανειστές ότι δεν θέλει ή ότι δεν θα μπορέσει να περάσει από τη Βουλή αλλαγές στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο για καυτά ζητήματα, όπως είναι το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων και η ιδιωτικοποίηση του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι δανειστές ζητούν:

-να παγώσουν από τώρα και όχι από το 2017 οι αυξήσεις στους περίπου διακόσιες πενήντα χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο με ειδικό μισθολόγιο
-να θεσπιστεί με νόμο πρόβλεψη για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
-να ξηλωθεί από το πολυνομοσχέδιο η διάταξη για την παροχή μιας ειδικής κατηγορίας συντάξεων μετά από εργατικό ατύχημα
-να υποχρεωθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι να επιστρέψουν τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ για το πρώτο εξάμηνο του 2016
-και να πουληθούν σε funds και τα “κόκκινα” δάνεια με εγγύηση του δημοσίου και να πουληθούν σε funds και τα “κόκκινα” δάνεια με εγγύηση του δημοσίου
Η κυβέρνηση, από τη μια βάζει "κόκκινες" γραμμές και από την άλλη επιθυμεί να κλείσουν το συντομότερο οι εκκρεμότητες για να πάρουν οι ελληνικές τράπεζες το «πράσινο» φως από τον Μάριο Ντράγκι για φθηνότερα κεφάλαια, αλλά και να εκταμιευθεί η δόση των 7,5 δισ ευρώ πριν τις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό ποιά άλλα ισοδύναμα μέτρα θα προτείνει, ούτε αν θα τα αποδεχθούν οι δανειστές.

Xατζηνικολάου: Μειώστε την κρατική σπατάλη

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο Νίκος Χατζηνικολάου κάλεσε την κυβέρνηση να... μειώσει την κρατική σπατάλη!

Ο εκδότης των εφημερίδων «Real Νews» και «Αγορά» εκτίμησε πως «τα ισοδύναμα θα προκαλέσουν νέο χαμό και νέα ένταση. Όποτε αναζητούμε ισοδύναμα, έχει αποδειχτε�� ότι ανοίγει νέο πολιτικό μέτωπο, διότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να αγγίξουμε εκείνους τους κωδικούς του προϋπολογισμού που δεν "χτυπούν" τους πολίτες, αλλά "χτυπούν"το κομματικό κράτος που έχουν στήσει τα τελευταία 42 χρόνια όλα τα κόμματα που βρέθηκαν στο τιμόνι της χώρας». Ο γνωστός δημοσιογράφος και σχολιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star κάλεσε την κυβέρνηση «να μειώσει αυτούς τους κωδικούς και την κρατική σπατάλη, να βρει σε ποιους οργανισμούς υπάρχει αυτή η σπατάλη και ποιοι οργανισμοί είναι άχρηστοι και δεν παράγουν κανένα έργο».

«Μόνο αυτά τα ισοδύναμα μπορούν να γίνουν αποδεκτά και να αποτελέσουν αξιόπιστη λύση για να μην προχωρήσουν μερικά από τα πολύ βαριά μέτρα, που σχετίζονται με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις», κατέληξε ο κ.Χατζηνικολάου.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης

ΓΡΑΜΜΑ στους Θεσμούς από Τσακαλώτο: «Δεν περνούν 8 προαπαιτούμενα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top