ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ο Βούτσης! Φέρνει τα πάνω κάτω στη Βουλή

Τι θα γίνει με την αξιολόγηση και το Κανάλι της Βουλής

ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑ ο Βούτσης! Φέρνει τα πάνω κάτω στη Βουλή

​Ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της Βουλής ετοιμάζεται να φέρει ο Ν. Βούτσης, οι οποίες αναμένεται να εφαρμοστούν άμεσα.

Από τις πρώτες αλλαγές που αναμένεται να φέρει ο Πρόεδρος της Βουλής είναι η δημιουργία μια νομικής υπηρεσίας, η οποία θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την καλύτερη αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του Κοινοβουλίου και από την οποία μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με υψηλόβαθμους κοινοβουλευτικούς παράγοντες, θα ξεκινήσει και η αξιολόγηση των υπαλλήλων της Βουλής. Όλο το προσωπικό θα επαναξιολογηθεί και αν κάποιος πληροί τα κριτήρια θα μπορεί να διεκδικήσει θέση και σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου.

Βέβαια ήδη οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν ξεκινήσει να διατυπώνουν τις αντιρρήσεις τ��υς, υποστηρίζοντας πως οι προτάσεις κινούνται στη σωστή βάση, αλλά ειδικά στο ζήτημα των μετακινήσεων σε άλλες υπηρεσίες, θα πρέπει να πληρείται και το κριτήριο της συνάφειας.

Γκρίνια υπάρχει επίσης και για τη σύσταση του Γραφείου Παρακολουθήσης Μονάδων και Λειτουργίας της Βουλής, στα πρότυπα άλλων κοινοβουλίων, καθώς αρκετοί υπάλληλοι φοβούνται ότι θα λειτουργεί ως καταδότης και ότι δεν πρόκειται για μια νέα γενική διεύθυνση.

Όσον αφορά στις αξιολογήσεις, αυτές θα γίνονται από ένα υπηρεσιακό συμβούλιο, ενώ θα επανέλθει και η δυνατότητα προαγωγών που είχε παγώσει μετά από την υιοθέτηση του ενιαίου μισθολογίου.

Τέλος, τα πάνω κάτω θα έρθουν και στο Κανάλι της Βουλής, καθώς ένα 5μελές συμβούλιο θα ορίζεται από τους εργαζόμενους και θα αναλάβει τη διοίκηση του καναλιού σε κάθε κλάδο εργασίας. Στόχος είναι ακόμα να εξορθολογιστούν οι σχέσεις εργασίας στον σταθμό.

Σημειώνεται πάντως πως οι προτάσεις της Επιστημονικής Υπηρεσίας του Κοινοβουλίου βρίσκονται σε διαβούλευση και μέχρι το τέλος του μήνα θα δοθούν στα κόμματα για να διατυπώσουν και αυτά τις δικές τους προτάσεις. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Ιουνίου για να περάσουν στον Κανονισμό της Βουλής που θα εγκριθεί από την Ολομέλεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top