Το παραδέχθηκε η Γεροβασίλη: «Χωρίς “κόφτη” και υπερταμείο δεν έκλεινε η αξιολόγηση»

«Δε θα υπάρξουν συμπληρωματικά μνημόνια»

Το παραδέχθηκε η Γεροβασίλη: «Χωρίς “κόφτη” και υπερταμείο δεν έκλεινε η αξιολόγηση»

​Την παραδοχή ότι αν δεν ψηφιζόταν ο «κόφτης» και το υπερταμείο, δεν θα έκλεινε η αξιολόγηση έκανε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη, στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Kόφτης και ταμείο ήταν υπέρ της αξιολόγησης, χωρίς τα οποία δεν έκλεινε», είπε η κυρία Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι «με την επιμονή του ΔΝΤ και την επιθυμία των Ευρωπαίων να παραμείνει στο πρόγραμμα το ταμείο πήραμε κάποια θετικά πράγματα».

Ερωτηθείσα για το αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη για τα όσα πήρα από τους δανειστές στο θέμα το χρέους ή περίμενε μια οριστική απόφαση, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε:

«Το τι περιμέναμε από το Εurogroup δεν απείχε από το αποτέλεσμα. Για το μακροπρόθεσμο υπήρχαν έντονα ζητήματα αντιπαράθεσης ΔΝΤ-Γερμανίας. Η επιμονή του ΔΝΤ συμβάλλει θετικά στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους».

Τέλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση «ξεκινά έναν καινούργιο αγώνα δρόμου προκειμένου να βγούμε γρήγορα από το φαύλο κύκλο».

«Αν δεν περάσει η χώρα σε ανάπτυξη, προφανώς τα ζητήματα δεν θα έχουν λυθεί. Στο άμεσο διάστημα θα ξετυλιχτεί το πρώτο κομμάτι νομοθετικού έργου προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και θα έρθουν με προτεραιότητα μέσα στο καλοκαίρι», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top