Δούρου: «Φοβού τους πολιτικούς που νομίζουν πως έχουν γράψει ιστορία»!

«Αν λέμε ότι όλοι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι, πέφτουμε στον κίνδυνο του λαϊκισμού»

Λαβή για ποικίλες ερμηνείες, ακόμη και για εσωκομματική κριτική ενόψει της επόμενης ημέρας στον ΣΥΡΙΖΑ (εάν και όταν προκύψει), δίνουν ορισμέν��ς από τις απαντήσεις της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia.
«Φοβού τους πολιτικούς που νομίζουν πως έχουν γράψει ιστορία. Όταν εκλέχθηκα, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί τα ξένα ΜΜΕ περίμεναν στην πόρτα του γραφείου μου για να μου πάρουν συνέντευξη. Νομίζω ότι αυτή είναι η δύναμή μου, ότι δεν συνειδητοποιώ τι έχω κάνει» δηλώνει η κ. Δούρου, η οποία προσθέτει: «Στην αντίθετη περίπτωση, διατρέχεις τον κίνδυνο να γίνεις αλαζόνας. Για μένα, το πιο σημαντικό είναι ότι οι πολίτες έδειξαν την εμπιστοσύνη τους σε μια γυναίκα για να αναλάβει αυτή τη θέση».
Εντύπωση προκαλεί και ότι η κ. Δούρου αναφέρει ότι «πρέπει να αλλάξουμε το ηθικό παράδειγμα της πολιτικής» και επισημαίνει ότι «αν λέμε στην κοινωνία ότι όλοι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι, πέφτουμε στον κίνδυνο του λαϊκισμού».
Για το ίδιο ζήτημα επισημαίνει ότι «δεν γίνεται να προβάλουμε την ιδέα ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να πληρώνονται ή ότι θα πρέπει να τους κόβουν τον μισθό, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μετατρέψουμε την πολιτική σε μια κλειστή κάστα στην οποία θα έχουν πρόσβαση μόνο οι πλούσιοι. Αυτό είναι επικίνδυνο για την κοινωνία».
Όσον αφορά το πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο της, ως περιφερειάρχη στην πολυπληθέστερη περ��φέρεια της χώρας, απαντά: « Ως πρόκληση, κατ αρχήν, για να προσπαθήσεις να βρεις λύσεις σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση, για να αλλάξεις το μοντέλο της εξουσίας και για να προσδώσεις αξιοπιστία στον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσα στο πολιτικό σύστημα».
Μεταξύ άλλων, αναφέρει επίσης σχετικά με τη θητεία της: «Δεν μπορώ να πω ότι το να είμαι περιφερειάρχης της Αττικής είναι κάτι δύσκολο, από την στιγμή που υπάρχουν τόσοι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν δουλειά, δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους ή το φαΐ των παιδιών τους, εξαιτίας των πολιτικών της λιτότητας που έχουν επιβληθεί στη χώρα μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top