Σκληρή κόντρα Βορίδη με Κουρουμπλή για ένα ακίνητο – Ζητά την παραίτηση του υπουργού

Για «οσμή σκανδάλου» είχε κάνει λόγο ο υπουργός – Με «λάσπη» απαντά ο βουλευτής της ΝΔ

Την παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή ζητεί ο Μάκης Βορίδης, με αφορμή καταγγελίες του υπουργού Εσωτερικών για ένα ακίνητο που είχε διαχειριστεί ο βουλευτής της ΝΔ επί υπουργίας του στο Υγείας, που -όπως ο ίδιος τονίζει- αποδείχθηκαν «λάσπη».
«Σχετικά με τη δήθεν–βόμβα και τις καταγγελίες με “οσμή σκανδάλου” του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή περί ακινήτου που δήθεν διαχειρίστηκα ως υπουργός Υγείας και για το οποίο το Δημόσιο καταβάλει 4 εκατ. ευρώ το χρόνο σε 32.000 τετραγωνικά που στεγάζει υπηρεσία με 13 άτομα προσωπικό: Προφανώς αναφέρεται σε κτήριο της Κηφισίας, όπου όταν ανέλαβα υπουργός Υγείας στεγαζόταν το ΕΚΕΠΥ και ο ΕΟΠΥΥ, άρα άνω των 100 ατόμων» σημειώνει ο γαλάζιος βουλευτής.
Όπως αναφέρει ο κ. Βορίδης:
1. Το κτήριο είχε μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ. Ουδεμία σχέση έχω με τη μεταβίβαση. Συνετελέσθη προ��ού αναλάβω υπουργός Υγείας.
2. Το ΤΑΙΠΕΔ πώλησε το ακίνητο. Ουδεμία σχέση έχω με την πώληση. Έγινε από το ΤΑΙΠΕΔ, και πάντως, προ υπουργίας μου.
3. Το ΤΑΙΠΕΔ, όχι το υπουργείο Υγείας, μίσθωσε από τον αγοραστή το ακίνητο (αξιοποίηση με την μέθοδο sale and lease–back). Το ΤΑΙΠΕΔ διαπραγματεύτηκε τους όρους και υπέγραψε την σύμβαση μίσθωσης, όχι εγώ, και όχι οποιοσδήποτε υπουργός Υγείας. Το ΤΑΙΠΕΔ καθόρισε το μίσθωμα, όχι εγώ.
4. Ο υπουργός Υγείας δεν έχει οποιαδήποτε νομική δυνατότητα αφού δεν είναι αντισυμβαλλόμενος του εκμισθωτή, δηλ. του αγοραστή του κτηρίου. Αντισυμβαλλόμενος είναι το ΤΑΙΠΕΔ. Απλώς από το ΤΑΙΠΕΔ, παραχωρήθηκε η χρήση στο υπουργείο Υγείας.
5. Μόλις ενημερώθηκα για το ύψος του μισθώματος ζήτησα από τον ΕΟΠΥΥ και το ΕΚΕΠΥ να μετεγκατασταθούν προκειμένου να δοθεί η χρήση του κτηρίου στο υπουργείο Οικονομικών, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι το Ελληνικό Δημόσιο σταματά να καταβάλει το μίσθωμα.
Ο κ. Βορίδης διερωτάται αν το Ελληνικό Δημόσιο, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να καταβάλει το μίσθωμα και τονίζει πως «αν ναι, ο κ. Κουρουμπλής σκέφτεται να στραφεί εναντίον κάποιου; Ως υπουργός Υγείας, που παρέμεινε μεγαλύτερο διάστημα από εμένα, κατήγγειλε την μίσθωση; Έκανε κάτι;».
«Μετά ταύτα, και επειδή εμένα ενέπλεξε ο κ. Κουρουμπλής, ψευδολογώντας, περιμένω την παραίτησή του» καταλήγει ο βουλευτής της ΝΔ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top